Από 20 Αυγούστου ξεκινά η κυνηγετική περίοδος

0
4501

Περισσότεροι από 900 κυνηγοί στη Δράμα επιστρέφουν και πάλι στους κυνηγότοπους.
Μιλάει στα «Χ» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Ελευθεριάδης.

Περισσότεροι από 900 κυνηγοί του κυνηγετικού συλλόγου Δράμας «Άρτεμις» θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν και φέτος την κυνηγετική δραστηριότητα με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, από τις 20 Αυγούστου.
Τις επόμενες ημέρες και εντός των πρώτων ημερών του Αυγούστου, θα αρχίσει και η έκδοση αδειών στον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας. Το κόστος των αδειών θα είναι στα ίδια επίπεδα περίπου με τα περσινά, δηλαδή 126 ευρώ για την τοπική άδεια, 146 ευρώ για την περιφερειακή άδεια και 176 ευρώ για τη γενική άδεια, σύμφωνα με όσα είπε χθες στα «Χ» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας, κ. Γιώργος Ελευθεριάδης. Τα περισσότερα από τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου της Δράμας χρησιμοποιούν τις τοπικές και τις περιφερειακές άδειες.
Σχετικά με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, ο κ. Ελευθεριάδης, ανέφερε ότι οι κυνηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να κάνουν χρήση του πορτοκαλί γιλέκου, να προσέχουν τη χρήση των κυνηγετικών όπλων τους και να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να ακολουθήσει μια κυνηγετική περίοδος χωρίς προβλήματα. Ο ίδιος τόνισε ότι οι κυνηγοί στην περιοχή μας λειτουργούν υπεύθυνα και τουλάχιστον τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχουν παρατηρηθεί ατυχήματα. Σημείωσε, επίσης, ότι τόσο ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας όσο και η ΚΟΜΑΘ κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τηρείται η νομιμότητα. Στην κατεύθυνση αυτή διατίθενται τέσσερις θηροφύλακες από την ΚΟΜΑΘ και ένας από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας, ενώ επιτήρηση ασκούν και οι υπάλληλοι του Δασαρχείου, όπως είπε ο κ. Ελευθεριάδης, σημειώνοντας ότι για τον λόγο αυτό, άλλωστε, τα ποσοστά λαθροθηρίας στην περιοχή μας υπάρχουν μεν, αλλά είναι ελάχιστα, καθώς οι έλεγχοι είναι συνεχείς.
Οι κυνηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τις απαγορεύσεις θήρας σε συγκεκριμένες περιοχές και υπό συγκεκριμένες συνθήκες, όπως αυτές ορίζονται στη νέα ρυθμιστική διάταξη περί θήρας. Κάποιες από τις απαγορεύσεις που ισχύουν και θα πρέπει να έχουν υπόψη τους είναι ότι:
†-Απαγορεύεται το κυνήγι της Μπεκάτσας (Scolopax rusticola) στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ. Περιορίζεται η χρησιμοποίηση σκύλων δίωξης για άσκηση κυνηγίου, από 15.09.2020 μέχρι και 20.01.2021 σε τρεις (3) ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή), δηλαδή μόνο τις ημέρες κατά τις οποίες επιτρέπεται αντιστοίχως το κυνήγι του Λαγού (Lepus europaeus) και του Αγριόχοιρου (Sus scrofa).
†-Επιτρέπεται το κυνήγι του Αγριόχοιρου (Sus scrofa) σε ομάδες μέχρι δέκα κυνηγών, με δικαίωμα θήρευσης χωρίς περιορισμό στο όριο κάρπωσης ανά ομάδα και έξοδο. Για λόγους προστασίας της φυσικής παραγωγής του αγριόχοιρου, απαγορεύεται το κυνήγι σε όλη τη χώρα του νεαρού αγριόχοιρου, όσο αυτός φέρει τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα του, καθώς και των χοιρομητέρων.
†-Επιτρέπεται το κυνήγι της Αλεπούς (Vulpes vulpes) και του Πετροκούναβου (Martes foina) από 15.09.2020 μέχρι 20.01.2021 με τη χρησιμοποίηση κυνηγετικού όπλου και σκύλου δίωξης και από 21.01.2021 μέχρι 28.02.2021 χωρίς σκύλο δίωξης, μόνο στους νομούς που δεν έχουν χαρακτηρισθεί ως αρουραιόπληκτοι.
†-Επιτρέπεται επίσης το κυνήγι της αλεπούς (Vulpes vulpes) χωρίς σκύλο, στις ζώνες διάβασης, από 20.8.2020 έως 14.9.2021 στις περιφερειακές ενότητες που διενεργείται πρόγραμμα εμβολιασμών από αέρος για τη λύσσα.
Διευκρινίζεται, επίσης, ότι η χρησιμοποίηση σκύλου δίωξης για το κυνήγι της Αλεπούς και του Πετροκούναβου υπόκεινται στους περιορισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!