Από 30% έως και 100% το εφάπαξ βοήθημα για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος

0
1670

Επέκταση της χορήγησης του εφάπαξ Ειδικού Βοηθήματος για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου Δράμας

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων ανακοινώνει ότι επεκτείνεται η δυνατότητα χορήγησης εφάπαξ ειδικού βοηθήματος και η επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε συμπολίτες μας που τους έγινε διακοπή ηλεκτροδότησης της κύριας κατοικίας τους μέχρι 31-12-2020 και παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, κι εφόσον πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ανάλογα με τον αριθμό μελών και τη σύνθεση του νοικοκυριού.
Οι λεπτομέρειες αναγράφονται στην απόφαση η με αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/53061/728 – ΦΕΚ 2377/Β/07-6-2020 ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει υπό την αιγίδα του Εντεταλμένου Συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αλέξανδρου Παναγιωτίδη και τους δυο εκπροσώπους από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.) και τον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΗ Α.Ε.).
Το ύψος του ειδικού βοηθήματος κυμαίνεται από 30% έως και 100% ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής. Για το εναπομείναν ποσό οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού που θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Σε περίπτωση έγκριση της αίτησης το ειδικό βοήθημα θα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου και δε θα υπάρχουν τέλη επανασύνδεσης.
Για υποβολή αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων στο ισόγειο του Διοικητηρίου γραφείο 127 τηλ. επικοινωνίας 2521351127.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ