Νέα διάκριση για τον Δραμινό μαθητή Πρόδρομο Φωτιάδη

0
6661

– Συμμετέχει στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, στις 14 Ιουλίου
– Στους έξι πρώτους της 38ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας «Αρχιμήδης»

Στην εξάδα των μαθητών που διακρίθηκαν πανελλαδικά στην 38η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Αρχιμήδης” είναι πλέον ο Δραμινός μαθητής Πρόδρομος Φωτιάδης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας μαζί με τους υπόλοιπους έξι πρώτους μαθητές, στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί, τη φετινή χρονιά διαδικτυακά από 14 έως 24 Ιουλίου, με έδρα την Αγία Πετρούπολη.
Μάλιστα, όπως διευκρινίζει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, οι επόμενοι επτά μαθητές θα αποτελέσουν την αναπληρωματική ομάδα η οποία θα λάβει μέρος άτυπα στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα παράλληλα με την πρώτη ομάδα.
Μετά την άθροιση των βαθμών του «Αρχιμήδη» και της Διεθνούς!Μαθηματικής Ολυμπιάδας θα προκύψει η εξάδα που θα λάβει μέρος στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα 2021.

Οι 6 πρώτοι μαθητές που διακρίθηκαν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα, η οποία έγινε στις 5 Ιουνίου με βαθμολογική σειρά είναι οι εξής:
1. Λιγνός Ορέστης (Ελληνική Παιδεία) μαθητής της Γ΄Γυμνασίου Α Βραβείο.
2. Γεωργελές Γεώργιος 2ο (ΓΕΛ Ξάνθης) μαθητής της Β΄Λυκείου, Α Βραβείο
3 Πετράκης Εμμανουήλ (2ο ΓΕΛ Αγρινίου) μαθητής της Α΄Λυκείου. Α Βραβείο.
4 Δημουλιός Ιωάννης (Εκπαιδ. Μαντουλίδη) μαθητής της Γ΄Λυκείου, Α Βραβείο.
5. Εμμανουήλ Δημήτριος (Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής) μαθητής της Γ΄ Λυκείου, Α Βραβείο και
6. Φωτιάδης Πρόδρομος (Μουσικό Λύκειο Δράμας) μαθητής της Α΄ Λυκείου, Β Βραβείο.

Προηγήθηκαν οι διακρίσεις τόσο του Πρόδρομου Φωτιάδη όσο και του αδερφού του Θεοδόσιου Φωτιάδη στον 81ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Θαλής» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος, λόγω των δύσκολων συνθηκών για τη διενέργεια εξετάσεων εξαιτίας της πανδημίας, ο διαγωνισμός «Ευκλείδης», με απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ματαιώθηκε. Έτσι, οι μαθητές που προκρίθηκαν στον διαγωνισμό «Θαλής» προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», η οποία διεξήχθη το Σάββατο 5 Ιουνίου στην Αθήνα και σε αρκετά Περιφερειακά Κέντρα.
Ο Πρόδρομος Φωτιάδης διακρίθηκε και πέρσι στον προκριματικό διαγωνισμό που έγινε, για την επιλογή της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων. Επίσης, την ίδια χρονιά είχε αποσπάσει και το Α’ Βραβείο μεταξύ των μαθητών Γ’ Γυμνασίου στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης», ενώ είχε και προηγούμενες διακρίσεις στην αντίστοιχη διοργάνωση ως μαθητής της Β’ Γυμνασίου. Έναν χρόνο πριν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θετικών Επιστημόνων Δράμας
κ. Μίλτος Βαβουλίδης, που υπήρξε κάποια στιγμή και καθηγητής του μαθητή, μιλώντας στα «Χ» χαρακτήρισε τη διάκριση ως «αναμενόμενη εξέλιξη», εξηγώντας ότι: «Ο Πρόδρομος  Φωτιάδης είχε πολύ καλές επιδόσεις στο σχολείο και μελετούσε συστηματικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!