Από αύριο το τριήμερο του Frozen Peaks στο Νευροκόπι

0
1170

– Γ. Μουρουζίδης: «Είμαστε ένας ιδιαίτερος τόπος, ο οποίος συγκεντρώνει πάρα πολλά σημεία προορισμού και τουριστικού, πολιτισμικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος»
– M. Παπαδόπουλος: «Από Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Βουλγαρία προέρχονται φέτος οι δρομείς»


Συνεχίζεται από αύριο Πέμπτη 12 Μαΐου, το φεστιβάλ αγώνων Frozen Peaks, στο Νευροκόπι.
Μετά τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα με την ονομασία “Lisse” προς τιμή της επετείου της Μάχης των Οχυρών, ακολουθούν οι εξής διαδρομές:
-ο αγώνας PANORAMA μήκους 269 χλμ που θα γίνει στις 12 Μαΐου
-ο αγώνας HIGHLAND μήκους 99 χλμ που θα γίνει στις 13 Μαΐου και
-ο αγώνας HEROES 46 χλμ που θα διεξαχθεί, στις 15 Μαΐου

Οι διαδρομές των αγώνων διασχίζουν τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά. Συνδιοργανωτής των αγώνων Frozen Peaks που διοργανώνει ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κάτω Νευροκοπίου, είναι ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Νευροκοπίου κ. Γιώργος Μουρουζίδης δήλωσε σχετικά με τη διεξαγωγή των αγώνων: «Εμείς είμαστε της άποψης ότι είμαστε ένας ιδιαίτερος τόπος όπου συγκεντρώνονται πάρα πολλά σημεία προορισμού και τουριστικού, πολιτισμικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος. Προσπαθούμε να αναδείξουμε μέσα από τις δράσεις αυτές, τον τόπο μας. Να καλλιεργήσουμε τον πολιτισμό στην περιοχή μας. Με τους αγώνες προσελκύουμε ανθρώπους σχεδόν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και από το εξωτερικό. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για την περιοχή μας. Θεωρούμε ότι πρέπει να επιμείνουμε και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Πραγματικά νομίζω ότι περιοχή σαν το Νευροκόπι σπάνια συναντάται κάπου αλλού. Μπορεί να είμαστε μακριά από τη θάλασσα αλλά είμαστε ένας τόπος πάρα πολύ όμορφος».

Σχετικά με τη φετινή διοργάνωση, ο τεχνικός διευθυντής του αγώνων του Frozen peaks, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος διευκρίνισε στα «Χ»: «Σκοπός μας είναι να κάνουμε στο ευρύτερο κοινό γνωστή την περιοχή μας, τα αξιοθέατα της, την ιστορία της, τα παραγόμενα προϊόντα της αλλά και να αναπτυχθεί κατά κάποιο τρόπο ως αθλητικός τουρισμός. Η συμμετοχή φέτος δεν είναι η αναμενόμενη. Πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στην οικονομική και ενεργειακή κρίση αλλά και στις αλλαγές στην περίοδο της πανδημίας που προηγήθηκε, όπως και στο γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες αυτή την εποχή. Στον μεγάλο αγώνα έχουμε 40 συμμετοχές, ενώ ανάλογη είναι η συμμετοχή για τους αγώνες HIGHLAND. Στον αγώνα HEROES έχουμε φέτος 75 συμμετοχές. Οι δρομείς φέτος προέρχονται από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο αλλά και από το εξωτερικό, δηλαδή από Γαλλία, Ιταλία και Βουλγαρία».

Οι αγώνες θα πλαισιωθούν και από τις παρακάτω εκδηλώσεις: Ξεναγήσεις στο Lisse και Πυρρίχιο χορό προς τιμήν των αθλητών, κατά τη διάρκεια των απονομών των αγώνων Highland και Panorama, το Σάββατο 14 Μαΐου, στην πλατεία του Νευροκοπίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ποντιακή βραδιά.
Φιλοδοξία όλων των συντελεστών των αγώνων και του συνόλου της κοινωνίας του τόπου μας είναι οι αγώνες να καταστούν ένα διεθνές φεστιβάλ αθλητισμού και ιστορίας, το οποίο συνεργαζόμενο με μεγάλους οργανισμούς θα προάγει τον άνθρωπο, την ελευθερία, το πνεύμα φιλίας και την αγάπη για τη φύση.
Οι αγώνες Panorama, Highland και Heroes έχουν πιστοποιηθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ορεινού Τρεξίματος (International Trail Running Association). Όλοι οι αγώνες συμπεριλαμβάνονται στο calendary του ΣΕΓΑΣ ενώ έχουν τεθεί και υπό την Αιγίδα του Υπουργείων Τουρισμού και Εθνικής Άμυνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ