Δεύτερη δωρεά της Raycap για το κολυμβητήριο

0
954

Αφορά την εκτέλεση προμηθειών και υπηρεσιών για την κατασκευή του έργου μέχρι 3 εκατ. ευρώ


Στην αποδοχή και δεύτερης δωρεάς από την εταιρεία Raycap για το Δημοτικό Κολυμβητήριο, προχώρησε μέσω της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμος Δράμας την Παρασκευή 9 Μαΐου. Μετά την πρώτη δωρεά που αφορούσε τη μελέτη του έργου και την κατεδάφιση του παλιού κολυμβητηρίου, η εταιρεία προχώρησε και σε μια ακόμη δωρεά που αφορά το κατασκευαστικό μέρος του νέου κολυμβητηρίου και συγκεκριμένα την εκτέλεση των προμηθειών και υπηρεσιών για τo έργο κατασκευής νέας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας.
Η Raycap με επιστολή της τον Φεβρουάριο του 2022, εξέφρασε γραπτώς τη βούλησή της να δωρίσει προς τον Δήμο Δράμας μέρος των δαπανών που χρειάζονται για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο αντικείμενο από αξιόπιστους προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών και κατασκευαστές. Στην κατεύθυνση αυτή λοιπόν θέλησε να προχωρήσει στην κάλυψη των εν λόγω δαπανών με ποσό έως τρία εκατομμύρια ευρώ.
Η κίνηση αυτή θεωρείται ως μια ακόμη κίνηση στήριξης της τοπικής κοινωνίας στην Δράμα, όπου και λειτουργεί το πρώτο εργοστάσιο της raycap και διαμένουν οι εργαζόμενοι σε αυτό. Πάντως η εταιρεία εξέφρασε ήδη τη θέληση ώστε η συγκεκριμένη δωρεά να μην χρησιμοποιηθεί για λόγους marketing της ίδιας και δεν επεδίωξε την προβολή της συγκεκριμένης κίνησης.
Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπή του Δήμου Δράμας, έγινε γνωστό προς τα μέλη της ότι ο Δήμος Δράμας έπειτα από επαφές που έχουν γίνει με τους τεχνικούς της εταιρείας θα αναλάβει καταρχήν το κόστος της προμήθειας και εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού το οποίο θα αναληφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου και ειδικότερα από πιστώσεις προϋπολογισμού ποσού 724.470 ευρώ. Ενδεικτικά ο μηχανολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει: σύστημα φίλτρανσης, εναλλάκτες, σύστημα απολύμανσης κεντρικών δεξαμενών, αντλίες θερμότητας, κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, πίνακας μέσης τάσης, ηλεκτρικοί πίνακες, μετασχηματιστής.
Το συνολικό κόστος για αυτόν το σκοπό θα διαμορφωθεί από τις οριστικές προσφορές που θα κατατεθούν στην αρμόδια υπηρεσία. Για τον σκοπό αυτό ήδη έχει ολοκληρωθεί το στάδιο της δωρεάς των μελετών για το έργο, οι οποίες έχουν παραληφθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας και οι οποίες θα αποτελέσουν τις τεχνικές προδιαγραφές για την υλοποίηση της δωρεάς μετά από τυχόν αναγκαίες μικρές τροποποιήσεις, πού θα τεθούν υπόψη της Οικονομικής Επιτροπής πριν την υλοποίηση τους.
Υπενθυμίζεται ότι περίπου ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα στα τέλη Φεβρουαρίου του 2021, έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας η δωρεά της raycap που αφορά την καθαίρεση στέγης, κερκίδων και αποδυτηρίων του παλιού κολυμβητηρίου και τη μελέτη κατασκευής νέας στέγης, κτηρίου και αποδυτηρίων στον ίδιο χώρο, ύψους 455.000 ευρώ.
Η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου, στο κόστος του οποίου θα συμβάλλει και ο Δήμος Δράμας, γίνεται προκειμένου να δοθεί λύση στα κτηριακά προβλήματα που υπάρχουν στο παλιό κολυμβητήριο και ελλοχεύουν κινδύνους για τους χρήστες του.
Τα έργα καθαίρεσης της στέγης του παλιού κολυμβητηρίου, εκτιμάται ότι θα αρχίσουν αυτή την περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ