Από εβδομάδα πιθανόν η εγκατάσταση των οικίσκων

0
638

– Αλλάζει σελίδα φέτος η διοργάνωση, με περισσότερη συμμετοχή των φορέων αλλά και αδιάβλητες διαδικασίες
– «Το όφελος της Ονειρούπολης είναι πολλαπλό για τη Δράμα» επισημαίνει στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μ. Τάσσου


Ψηφίστηκε τη Δευτέρα από το Δημοτικό Συμβούλιο η παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση ψυχαγωγικών παιχνιδιών στον χώρο της χριστουγεννιάτικης αγοράς, στο πλαίσιο της Ονειρούπολης 2022-2022, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση και για τη φετινή λειτουργίας της. Από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου εκτιμήθηκε ότι από φέτος διασφαλίζεται περισσότερο η διαφάνεια στον τρόπο χορήγησης των αδειών στους επιχειρηματίες.
Η εγκατάσταση των οικίσκων της Ονειρούπολης θα αρχίσει πιθανότητα από την ερχόμενη εβδομάδα, όπως εκτίμησε σε δηλώσεις του στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας, κ. Μιχάλης Τάσσου, ο οποίος εξήγησε ότι οι προεργασίες για την εγκατάσταση έχουν ήδη αρχίσει. Ο κ. Τάσσου είπε ακόμα: «Mε τη φετινή δημιουργία της οργανωτικής επιτροπής δεν συμμετέχουν μόνο οι δημοτικές παρατάξεις αλλά και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς της πόλης (έμποροι, επιχειρηματίες εστίασης κτλ.). Όταν ανέλαβα τα ηνία του Τμήματος Πολιτισμού και ήξερα ότι θα ασχοληθώ με την Ονειρούπολη, ήταν στόχος μου, από πεδίο αντιπαράθεσης, η διοργάνωση της Ονειρούπολης να γίνει ένα πεδίο σύγκλισης πολιτικών απόψεων. Αυτό έγινε τόσο στην οργανωτική επιτροπή όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Βέβαια, αυτό δεν οφείλεται μόνο σε εμένα, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, που έδειξαν διάθεση και όρεξη για έναν εποικοδομητικό διάλογο. Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς που γίνεται στην οργανωτική επιτροπή ήταν να περάσει ομόφωνα η κατανομή των πρώτων χρημάτων και ο τρόπος ανάθεσης των εργασιών και να έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες εγκατάστασης από τη Δευτέρα. Επίσης, εγκρίθηκε ομόφωνα τόσο η παραχώρηση χώρου στα ψυχαγωγικά παιχνίδια. Μέσω της διαδικασίας που επιλέξαμε, ο δήμος θα έχει κέρδος 102.000 ευρώ. Ακόμα, εγκρίθηκε και η δεύτερη κατανομή και η ανάθεση για τις υπηρεσίες, την ενημέρωση, τη διαφήμιση, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τις δωρεάν δράσεις της Ονειρούπολης».
Σε ό,τι αφορά γενικότερα τα οικονομικά δεδομένα της Ονειρύπολης, σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ» ο κ. Τάσσου, φέτος ο δήμος θα δαπανήσει περίπου 362.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός θα μειωθεί μετά τις εκπτώσεις, αλλά σε αυτά τα έξοδα θα πρέπει να προστεθεί και ο «ήχος» που καλύπτεται από τη γενικότερη σύμβαση, οπότε η Ονειρούπολη θα κοστίσει γύρω στις 370.000-380.000 ευρώ, ανάλογα με τις επιλογές του δήμου. «Τα έσοδα που θα αποφέρει φέτος είναι περίπου 102.000 ευρώ από τα ψυχαγωγικά παιχνίδια. Θα δούμε πόσα σπιτάκια θα μισθωθούν, αλλά νομίζω ότι αυτό το ποσό θα πλησιάζει και τα σπιτάκια. Το όφελος που θα αποφέρει στην πόλη με την αύξηση της κίνησης, είναι ένα μέγεθος που δεν είναι μετρήσιμο. Δυστυχώς, ο δήμος σε αυτή τη φάση και με τον τρόπο που λειτουργεί ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο. Για παράδειγμα, υπάρχουν ανταγωνιστές της Ονειρούπολης, όπου ο διοργανωτής αναλαμβάνει να παρέχει και υπηρεσίες, έχοντας σημαντικά έσοδα. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, το όφελος της Ονειρούπολης είναι πολλαπλό για τη Δράμα. Σίγουρα η Ονειρούπολη μπορεί να γίνει κάποια στιγμή κερδοφόρα και σε απόλυτα νούμερα. Όμως αυτό θέλει γενναίες αποφάσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ