Από σήμερα οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

0
14346

– Νωρίτερα φέτος οι εγγραφές στην Α/βάθμια εκπαίδευση
– Μιλά στα “Χ” η προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Χαραλαμπίδου

Από σήμερα μέχρι και τις 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία. Μέχρι πέρσι οι εγγραφές στα σχολεία γινόταν από 1η μέχρι 20 Μαΐου ενώ φέτος για πρώτη φορά γίνονται από 1 έως 20 Μαρτίου, δηλαδή δύο μήνες νωρίτερα.
Για τους μαθητές που θα εγγραφούν στην 1η τάξη του Δημοτικού και τους μαθητές που εγγραφούν στην 1η τάξη του νηπιαγωγείου, τα προνήπια, πρέπει να γίνει ηλεκτρονική αίτηση όπως έγινε και πέρσι κατά τη διάρκεια του lockdown, επεσήμανε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου.

Η διαδικασία εγγραφών στα Δημοτικά σχολεία σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας
-Πριν από την έναρξη των εγγραφών, η διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή / και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικά με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου, τις ώρες υποβολής των αιτήσεων και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση της εγγραφής
-Οι εγγραφές μαθητών/τριών στα συστεγαζόμενα σχολεία πραγματοποιούνται σύμφωνα με τη παράγραφο 16 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (Α 109). Κατά τις εγγραφές των μαθητών/τριών τα συστεγαζόμενα σχολεία θεωρούνται ως ένα σχολείο.
-Με το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας των αιτήσεων εγγραφών ο/η Διευθυντής/τρια ή ο Προϊστάμενος/η του δημοτικού σχολείου ελέγχει την ακρίβεια των στοιχείων και συντάσσει ονομαστική κατάσταση μαθητών/τριών, την οποία αποστέλλει εντός προθεσμίας δύο εργάσιμων ημερών στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
-Αν ο αριθμός των αιτήσεων μαθητών/τριών για εγγραφή στην Α΄ τάξη υπερβαίνει τους 25 μαθητές/τριες ανά τμήμα σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην παρ. 3 του άρθρου 50 του ν. 4692/2020 (Α 111), εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην παρ. 4δ του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α 25 ).
-Επισημαίνεται ότι για τη διενέργεια των εγγραφών δεν απαιτείται η συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής σε κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς αρμόδιος για την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας ορίζεται ο/η Διευθυντής/τρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
-Ο/Η Διευθυντής/τρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίζει, είτε για τη λειτουργία περισσοτέρων τμημάτων, είτε για την κατανομή των μαθητών/τριών σε όμορα Δημοτικά Σχολεία με κριτήριο τον τόπο κατοικίας τους και ενημερώνει αρμοδίως τους γονείς, κηδεμόνες για τα σχολεία εγγραφής. Η συγκεκριμένη διαδικασία ολοκληρώνεται μέχρι τη 10η Απριλίου.
-Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση, σε δημοτικά σχολεία με λειτουργικότητα από επταθέσιο και άνω, ο ελάχιστος αριθμός των μαθητών/τριών δεν μπορεί να είναι μικρότερος από δέκα πέντε (15) ανά τμήμα.
-Οι προερχόμενοι από ιδιωτικά ή ξένα σχολεία που λειτουργούν στην Ελλάδα εγγράφονται στην αντίστοιχη τάξη του δημόσιου σχολείου με βάση το Αποδεικτικό Μετεγγραφής που εκδίδεται από τον/την Διευθυντή/τρια ή τον/την Προϊστάμενο/η του σχολείου.
-Με ευθύνη του/της Διευθυντή/τριας του σχολείου, οι μαθητές/τριες καταχωρούνται στο Βιβλίο Μητρώου και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool» αμέσως μετά την ενεργοποίηση του νέου σχολικού έτους 2021-2022 σε αυτό.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, εγγραφές μετά την 20ή Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του επικεφαλής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ