Από σήμερα οι εργασίες στον κόμβο της Σόφτεξ

0
936

– Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά στο εναπομείναν τμήμα της οδού με σχετική σήμανση
– Γρ. Παπαεμμανουήλ στα «Χ»: «Το έργο του κυκλικού κόμβου θα προσφέρει και αισθητική αναβάθμιση εκτός από την οδική ασφάλεια, που είναι το κυρίαρχο»


 

 

Από σήμερα Δευτέρα 24 Ιουλίου αρχίζουν τα έργα δημιουργίας κυκλικού κόμβου στην περιοχή της Σόφτεξ. Το έργο θα αλλάξει τα επίπεδα ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών αλλά και την αισθητική της περιοχής. Εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ανάλογων παρεμβάσεων που αφορούν δημιουργία κυκλικών κόμβων και έχουν δρομολογηθεί να υλοποιηθούν γύρω από την πόλη. Ο πρώτος από τους κυκλικούς κόμβους που σχεδιάστηκαν από την ΠΕ Δράμας παραδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και είναι αυτός που βρίσκεται στην διασταύρωση του Ξηροποτάμου.
Σχετικά με την υλοποίηση του κυκλικού κόμβου στην Σόφτεξ, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας: «Mε την κατασκευή του κυκλικού κόμβου από την μια πλευρά θα αλλάξει και η εικόνα της περιοχής στην είσοδο από Θεσσαλονίκη. Το έργο του κυκλικού κόμβου, θα προσφέρει και αισθητική αναβάθμιση εκτός από την οδική ασφάλεια που είναι το κυρίαρχο. Στο συγκεκριμένο σημείο δυστυχώς έχουν συμβεί και θανατηφόρα τροχαία. Θεωρούμε ότι με τον κυκλικό κόμβο θα ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος αυτός, παρότι οι οδηγοί πρέπει να είναι πάντα προσεκτικοί στο δρόμο. Είναι ένα έργο που το απαιτούσε η τοπική κοινωνία. Η υπηρεσία μας βρίσκεται στο στάδιο των μελετών για δημιουργία κυκλικών κόμβων και σε άλλα σημεία όπως στα φανάρια της Βιομηχανικής περιοχής, στους φωτεινούς σηματοδότες προς Μυλοπόταμο και στους φωτεινούς σηματοδότες προς Μικροχώρι».
Στον κόμβο της Σόφτεξ προηγήθηκαν οι εργασίες προετοιμασίας που αφορούν την εκκαθάριση πρανών και ερεισμάτων, αποξήλωση ιστών φωτισμού και στηθαίων ασφαλείας, δημιουργία καταστρώματος οδού κ.α.. Περιλαμβάνουν επίσης και την τοποθέτηση των απαραίτητων πινακίδων σήμανσης, οι οποίες επρόκειτο να ελεγχθούν διεξοδικά από το αρμόδιο τμήμα Τροχαίας Δράμας.
Σε πρώτη φάση θα σταματήσει η λειτουργία του κόμβου με σηματοδότες και θα σημανθεί παρακαμπτήρια διαδρομή μέσω των δεξιών κινήσεων που θα ενωθούν μεταξύ τους σε λειτουργία κυκλικού κόμβου. Η επιτρεπόμενη ταχύτητα θα περιορίζεται στα 30 χλμ/ώρα και απαιτείται η αυστηρή τήρηση του ορίου για την ασφάλεια τόσο των διερχομένων οδηγών που λόγω της καλοκαιρινής περιόδου είναι αυξημένοι, όσο και του προσωπικού που θα εκτελεί τις απαραίτητες εργασίες.
Η εκτέλεση και ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται να γίνει στο χρονικό διάστημα από τώρα έως και την λήξη της σύμβασης κατασκευής του έργου, δηλαδή στις 20-12-2023. Μέσα στον χρόνο αυτό θα υλοποιηθούν και οι επιμέρους φάσεις για την ολοκλήρωση του κυκλικού κόμβου που θα απαιτήσουν μικρότερο χρόνο.
Λόγω των έργων ανακοινώθηκε από την Τροχαία ότι θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τους διερχόμενους οδηγούς, στην Εθνική Οδό Σερρών – Δράμας – Καβάλας και συγκεκριμένα στον ισόπεδο κόμβο της νότιας παράκαμψης Δράμας με την Επαρχιακή Οδό Δράμας-Αμφίπολης, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της κυκλοφοριακής ροής, αλλά και την αύξηση της ασφάλειας καθώς και τη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης των οχημάτων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά στο εναπομείναν τμήμα της οδού, με την κατάλληλη διαμόρφωση παρακαμπτηρίων οδών, χωρίς εκτροπή σε άλλο οδικό άξονα και με σχετική σήμανση.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 24-07-2023 και για χρονικό διάστημα 3 μηνών, έως την ολοκλήρωση των εργασιών της 1ης φάσης του έργου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται σύμφωνα με τη σήμανση που θα τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό, με την συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Δράμας για την διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!