Επείγει μια λύση άμεσα για την αγορά παραγωγών

0
1668

B. Μαυροβασίλης στα «Χ»: «Μας έχουν ξεχάσει όλοι. Ο Δημήτρης Κυριαζίδης είναι η τελευταία μας ελπίδα»


 

Έξι ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την στιγμή που σταμάτησε να διεξάγεται η σαββατιάτικη αγορά των παραγωγών στον χώρο στάθμευσης του διοικητηρίου, με τους παραγωγούς να περιμένουν ακόμα κάποιο φως στο τούνελ αλλά και με εκατοντάδες καταναλωτές να εκφράζουν συνεχώς παράπονα για την παύση της λειτουργίας της.
Το πρόβλημα παραμένει στο ίδιο σημείο, όλο αυτό το διάστημα. Οι παραγωγοί περιμένουν να έχουν συνάντηση με τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και να εξεταστούν οι επιλογές που υπάρχουν, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος των παραγωγών κ. Βασίλης Μαυροβασίλης. «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για τους παραγωγούς αλλά είναι πολλά τα παράπονα και από τον κόσμο που έκανε τις προμήθειες του από την αγορά των παραγωγών. Η αγορά βόλευε. Ο κόσμος έβρισκε και λογικές τιμές σε πολύ καλά προϊόντα. Έκανε και τη βόλτα του, δίνοντας δουλειά και στα υπόλοιπα καταστήματα της περιοχής. Λόγω της σαββατιάτικης αγοράς δούλευαν και μια σειρά από άλλα επαγγέλματα σε καφέ, φούρνους κλπ. Το πρόβλημα είναι γνωστό και έχουμε ζητήσει να συναντηθούμε με τον Βουλευτή κ. Δημήτρη Κυριαζίδη για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Μας έχουν ξεχάσει όλοι. Ο Δημήτρης Κυριαζίδης είναι η τελευταία μας ελπίδα. Εμείς πιστεύουμε ότι λύση μπορεί να υπάρξει αρκεί να υπάρχει θέληση. Πως είναι δυνατόν να λειτουργούν τόσα σούπερ μάρκετ μέσα στη Δράμα και να μην μπορούν να εκθέτουν τα προϊόντα τους οι αγρότες; Στο εξωτερικό υπάρχουν παντού αγορές παραγωγών. Μάλλον στον τόπο μας, αυτή η αγορά, δεν εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα».
Η τελευταία ελπίδα των παραγωγών είναι πλέον ο κ. Κυριαζίδης. Θεωρούν ότι θα βοηθήσει στην λύση του προβλήματος, όπως σημειώνει ο κ. Μαυροβασίλης για να συμπληρώσει: «Από εκεί και πέρα πιστεύουμε ότι μας ξέχασαν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες. Δεν ασχολείται κανένας. Το μόνο που τους νοιάζει πλέον είναι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Μας ξέχασαν μέσα σε 6 μήνες».
Ο πρόεδρος των παραγωγών πάντως επέρριψε ευθύνες για το κλείσιμο της σαββατιάτικης αγοράς, για ακόμη μια φορά, στη διοίκηση του σωματείου των εμπόρων της λαϊκής αγοράς, εκφράζοντας την άποψη ότι λόγω της στάσης που ακολούθησε και των καταγγελιών που έγιναν σταμάτησε να λειτουργεί η αγορά των παραγωγών. Από την άλλη πλευρά όμως πρέπει να τονιστεί ότι η διοίκηση του σωματείου των εμπόρων έχει ξεκαθαρίσει πως δεν είχε καμία σχέση με τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος της λειτουργίας της αγοράς των παραγωγών.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφερθεί ότι από την αγορά των παραγωγών ζούσαν περίπου 120 οικογένειες. Πολλοί μάλιστα από τους παραγωγούς δεν είχαν και δεν έχουν την επιλογή να πουλήσουν αλλού τα προϊόντα τους ενώ την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις και τα έξοδά τους τρέχουν, με τους ίδιους να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, έξι μήνες μετά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!