Από σήμερα το έργο «Πλούτος» του Αριστοφάνη παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της ΙΜ Δράμας

0
611
Από αριστερά ο κ. Υφανστίδης, η κα Πολίτογλου, ο Σ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος και ο κ. Σπύρος Κιουλάνης, προϊστάμενος ΔΔΕ

– Πρωταγωνιστές οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας
– Κάλεσμα στους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν την παράσταση των παιδιών, από την ΙΜ Δράμας και την ΔΔΕ Δράμας


 

Από σήμερα Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας (δίπλα στο Επισκοπείο), οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Ο πλούτος» του Αριστοφάνη.
Οι παραστάσεις που έχουν δωρεάν είσοδο θα δοθούν έως την Παρασκευή 19/5 κατά τις ώρες 12:00-13:00 για τους μαθητές. Ειδικά την Τετάρτη 17/5 και την Παρασκευή 19/5 στις 20:00. θα δοθούν και απογευματινές παραστάσεις οι οποίες θα είναι ανοικτές για το ευρύτερο κοινό. Η Ιερά Μητρόπολη Δράμας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και η Διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας κάλεσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει την παράσταση σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε την Παρασκευή.
Η πρωτοβουλία για την παρουσίαση αυτών των παραστάσεων στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας ξεκίνησε όταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κλήθηκε σε θεατρική παράσταση των παιδιών του 2ου ΕΠΑΛ πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο ίδιος διαπίστωσε μια άρτια δομημένη παράσταση με έντονα βιωματικό θέμα σχετικό με τα Χριστούγεννα. Όπως εξήγησε ο κ. Δωρόθεος σε συνέντευξη που δόθηκε την Παρασκευή: «Στην εκκλησία μας δεν ομιλούμε για κάποιες ιδέες και κάποιες σκέψεις αλλά πάνω από όλα για εμπειρίες και για βιώματα. Είναι πολύ σημαντικό για ένα έργο τέχνης όπως ένα θεατρικό έργο να έχει αυτό τον βιωματικό χαρακτήρα. Η παράσταση των παιδιών τα Χριστούγεννα με άφησε κατάπληκτο. Πρώτη φορά στη ζωή μου είχα δει μια τόσο βιωματική παράσταση. Από τότε θεώρησα ότι θα έπρεπε να κάνουμε κάτι με τις παραστάσεις των παιδιών. Το συζήτησα με ορισμένους καθηγητές και τη διεύθυνση του σχολείου και φθάσαμε στο ανέβασμα της τωρινής παράστασης που είναι ο Πλούτος του Αριστοφάνη. Ένα θέμα που και από πλευράς εκκλησίας είναι πολύ σημαντικό διότι η εκκλησία δεν αντιτίθεται στην έννοια του πλούτου αλλά προβάλλει την καλή διαχείρισή του για το καλό των ανθρώπων».
Μιλώντας για το ανέβασμα της παράστασης του Πλούτου του Αριστοφάνη στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σπύρος Κιουλάνης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεο διότι είναι πολύ κοντά στην σχολική κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι: «Με το συγκεκριμένο θεατρικό η εκκλησία μας δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι ο πραγματικός πλούτος βρίσκεται στα πνευματικά και όχι στα υλικά και στα μετρήσιμα. Από εκπαιδευτικής πλευράς πρέπει να πω ότι η εκπαίδευση σε διδακτικό επίπεδο είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο. Νέα προγράμματα έρχονται σε πιλοτικό επίπεδο. Είχα τη χαρά να συνεργαστώ για αυτά στο ΙΕΠ. Κυρίαρχο στοιχείο σε αυτά τα προγράμματα δεν είναι η κατάκτηση περισσότερων γνώσεων αλλά η ανάπτυξη δεξιοτήτων, επικοινωνίας, συνεργασίας μεταγνωστικών δεξιοτήτων και αλλαγή στάσεων. Εκτιμώ λοιπόν ότι η Θεατρική Παιδεία βρίσκεται στο επίπεδο αυτής της διαδικασίας γιατί συμβάλει στο να αποκτήσουν κριτική ικανότητα οι εμπλεκόμενοι μαθητές και μαθήτριες. Βοηθά να αλλάξουν στάση ζωής και να γίνουν καλύτεροι ενεργοί πολίτες στο μέλλον. Έτσι χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτή την πρωτοβουλία του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας και τη στηρίζουμε με κάθε τρόπο, συντονίζοντας τη διαδικασία και προτείνοντας τα σχολεία να συμμετέχουν στις θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονται στην ΙΜ Δράμας».
Ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας κ. Γρηγόρης Υφαντίδης ευχαριστώντας την Ιερά Μητρόπολη Δράμας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας για τη συνεργασία είπε ότι τα παιδιά έδειξαν μεράκι και αφοσίωση προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την εβδομάδα παρουσίασης των θεατρικών παραστάσεων. Ο ίδιος ευχαρίστησε τους καθηγητές που συμβάλουν στην παράσταση αλλά και τη θεατρολόγο για τον συντονισμό που χρειάστηκε για να βγει ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. «Περιμένουμε τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν αυτή την παράσταση. Σίγουρα θα κερδίσουν πολλά».
Η θεατρολόγος κα Κωνσταντίνα Πολίτογολου μιλώντας για την παράσταση των παιδιών είπε ότι οι θεατές θα απολαύσουν την αριστοφανική κωμωδία «Ο πλούτος» σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή και θα ανακαλύψουν την επίκαιρη σημασία της δικαιοσύνης και της ισότητας στην κοινωνία. Πρόσθεσε ότι οι μαθητές κατάφεραν σε μικρό χρονικό διάστημα να παρουσιάσουν μια σχεδόν επαγγελματική δουλειά. «Ελπίζουμε αυτές οι παραστάσεις να είναι η αρχή για το παιδικό εφηβικό θέατρο στην πόλη μας» τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!