Η Μποδούρογλου ΑΜΚΕ πραγματοποίησε για τέταρτη χρονιά την τελετή απονομής των ετήσιων Βραβείων Αριστείας, στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑ.Λ Δράμας, το απόγευμα της Παρασκευής, απονέμοντας χρηματικά βραβεία στους 10 πρώτους επιτυχόντες που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων του 2025.
Πρόκειται για 10 μαθήτριες οι οποίες είναι: Ειρήνη Δαμαλή, Κωνσταντίνα Δοξάκη, Ευαγγελία Τσοκακτσίδου, Χριστίνα Καραμάνη, Αντωνία Μοσχοβούδη, Φωτεινή Εμμανουηλίδου, Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, Ελένη Μπακάλη, Κυριακή Παπαδοπούλου και Κατερίνα Δεληγιαννίδου. Παρόντες εκτός από εκπροσώπους της μαθητικής κοινότητας και φίλους των βραβευθέντων, ήταν και εκπρόσωποι των αρχών, όπως ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρ. Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Μ. Μουρβετίδης, ο πρώην Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρ. Μέτιος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δ. Αβραμίδου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Π. Σαλπιγκτίδης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γ. Τσακίρης, εκπρόσωποι της εκκλησίας, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και άλλοι.
Όπως δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης η Κατερίνα Μποδούρογλου «Είναι πάρα πολύ μεγάλη χαρά για εμάς να βραβεύουμε τους αριστούχους. Φέτος πρόκειται για δέκα κορίτσια. Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε αριστούχους από προηγούμενες χρονιές, οι οποίοι μάλιστα θα δώσουν και βραβεία στους φετινούς αριστούχους. Συναντήθηκα με τους αριστούχους. Για εμένα ήταν και πάλι μια σημαντική εμπειρία. Κάθε φορά που συναντιόμαστε με τους αριστούχους, παίρνω πάρα πολλά πράγματα».
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των «Χ» η κ. Μποδούρογλου είπε ότι τα βραβεία αριστείας είναι χρηματικά, διότι η επιδίωξη που υπάρχει, είναι τα χρήματα να είναι στην απόλυτη ευχέρεια των αριστούχων, ώστε να αποφασίσουν τι θα κάνουν είτε με τις σπουδές τους, είτε για την προσωπική τους ανέλιξη. «Πιστεύουμε απόλυτα στις δυνατότητες και στη σοφία των παιδιών, να αποφασίσουν εκείνα πως θα αξιοποιήσουν αυτά τα χρήματα. Η βράβευση αυτή τους ενθαρρύνει και παράλληλα τους δίνει περισσότερες δυνατότητες και επιλογές».
Σε άλλη ερώτηση των «Χ» σχετικά με το δίκτυο αριστούχων που δημιουργήθηκε, με όλους τους βραβευθέντες από τις προηγούμενες χρονιές, μέχρι και σήμερα, η κ. Μποδούρογλου είπε «Το δίκτυο προχωράει. Η επόμενη ημερίδα που θα κάνουμε με το δίκτυο θα γίνει μέσα στο 2026 και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε επικοινωνία με ενδιαφερόμενους ομιλητές. Να δούμε ποιοι είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι να έρθουν στην ημερίδα, που θα γίνει στη Δράμα και να εμπνεύσουν τους αριστούχους.
Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης, έδωσε συγχαρητήρια στην κ. Μποδούρογλου για την πρωτοβουλία της βράβευσης των αριστούχων, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό είναι και μια ευκαιρία να ακολουθήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες και άλλοι παράγοντες της περιοχής. «Είναι μια πρωτοβουλία που πραγματικά ενδυναμώνει τους νέους ανθρώπους. Τους νέους επιστήμονες. Πρέπει να τους δίνουμε τα εχέγγυα για να σπουδάσουν και να συνεχίσουν την πορεία τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πιστεύω ότι μόνο προσθετικά μπορούν να λειτουργήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες».
Ο πατέρας της Κατερίνας Μποδούρογλου, ο Μιχάλης Μποδούρογλου, ανέφερε σχετικά με την τελετή βράβευσης των αριστούχων «Είναι μια σημαντική κίνηση η πρωτοβουλία αυτή. Είμαι υπερήφανος ως πατέρας της Κατερίνας Μποδούρογλου. Είναι μια πολύ χρήσιμη κίνηση για τους αριστούχους, αλλά πιστεύω ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία έχει στόχο να βοηθήσει τη δημόσια Παιδεία είναι χρήσιμη και καλοδεχούμενη. Και εγώ έχω αποφοιτήσει από δημόσιο σχολείο και είμαι ευγνώμων για αυτό. Στόχος όλων πρέπει να είναι να μην υστερεί η δημόσια Παιδεία έναντι της ιδιωτικής. Να έχουν όλα τα παιδιά τις ίδιες ευκαιρίες να προκόψουν στη ζωή τους. Νομίζω ότι είναι χρέος της πολιτείας να εκσυγχρονίσει τα δημόσια σχολεία. Να υπάρχει αξιοκρατία μέσα στα δημόσια σχολεία και να ανταμείβεται διαρκώς η προσπάθεια και να προωθείται η άμιλλα μεταξύ των παιδιών».
Ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ. Δημήτρης Κυριαζίδης ανέφερε «Η πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ Μποδούρογλου είναι πολύ θετική. Είναι μια ενέργεια που έλλειπε από τον τόπο μας. Έχουμε ανάγκη αυτές τις κινήσεις. Πολλές φορές η πολιτεία έχει μια ολιγωρία για τέτοιου είδους ζητήματα. Η βράβευση και η ενθάρρυνση των παιδιών αποτελεί για αυτά μια ηθική ικανοποίηση και τους δίνει όραμα και προοπτική για τη συνέχεια. Γιαυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Κατερίνα Μποδούρογλου. Να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια που έχει να κάνει και με το μέλλον του τόπου μας και της πατρίδας μας».
Από τη Μποδούρογλου ΑΜΚΕ βραβεύτηκαν και φέτος οι Δραμινοί αριστούχοι
Δέκα κορίτσια στην κορυφή των επιτυχόντων στα ΑΕΙ μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων του 2025


















