Από τη Δευτέρα στη Δράμα η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας»

1
6312

– Ο θεσμός επιστρέφει μετά την πανδημία με δράσεις στην πλατεία Ελευθερίας
και στον κήπο της Π.Ε. Δράμας
– Αρ. Μωυσιάδης στα «Χ»: «Εκτιμώ ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή κόσμου, γιατί έχουν προγραμματιστεί να γίνουν πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις»


Ξεκινά και πάλι τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, η επαναλειτουργία της «Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας» μετά από περίπου τρία χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας. Η διοργάνωση περιλαμβάνει πολλές παράλληλες δράσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και βεβαίως της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, είπε ότι οι δράσεις θα έχουν να κάνουν με την αιμοδοσία, τον εθελοντισμό, τα Άτομα με Αναπηρία και με τις επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή των περισσοτέρων ανθρώπων.
“Έχει γίνει μια πολύ καλή οργάνωση μέχρι τώρα για την “Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας”. Έχουν βγει τα προγράμματα των δράσεων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Πέρα από τους κύριους άξονες της διοργάνωσης, η κάθε περιφερειακή ενότητα, ανάλογα με τις ανάγκες της, έχει συμπληρώσει αρκετές δράσεις στο πρόγραμμά της. Εκτιμώ ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή κόσμου, γιατί έχουν προγραμματιστεί να γίνουν πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις. Συμμετέχουν πάρα πολλοί σύλλογοι, επιστημονικοί, πολιτιστικοί και αθλητικοί και οι δήμοι. Δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στην πλατεία Ελευθερίας αλλά και στον κήπο εμπρός από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας” τόνισε στα “Χ” ο κ. Αριστείδης Μωυσιάδης.
Ο ίδιος τόνισε ότι η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας» είναι μια εβδομάδα ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με πολλές ομιλίες από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας… «Θα θέλαμε λοιπόν ο κόσμος, επειδή η εβδομάδα αυτή, θα διεξάγεται και απογευματινές ώρες, να συμμετάσχει και να ενημερωθεί».
Ο κ. Μωυσιάδης υπενθύμισε ότι η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας» ήταν μια ιδέα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και της κας Γεωργίας Χειράκη που εμπνεύστηκε το θεσμό, που ξεκίνησε το 2017. Μάλιστα η κα Χειράκη θα επισκεφθεί τη Δράμα, κατά την διάρκεια της «Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας» και θα τιμηθεί για την προσφορά της στον θεσμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του κ. Αριστείδη Μωυσιάδη, φέτος και συγκεκριμένα το φθινόπωρο, θα πραγματοποιηθεί και μια «Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας». Ο Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι θα είναι η 1η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας που θα γίνει πανελλαδικά και θα διεξαχθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Ψυχικής Υγείας. Οι δράσεις της «Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας» θα έχουν να κάνουν με θέματα ψυχικής υγείας, τα οποία υπήρχαν αλλά και αυτά που προέκυψαν από την εμφάνιση της πανδημίας και έπειτα, όπως η κατάθλιψη, το άγχος, οι κρίσεις πανικού, η ενδοοικογενειακή βία, τα διαζύγια, η αύξηση των γυναικοκτονιών, η νευρογενής βουλιμία κλπ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!