Βραβεύτηκαν οι εθελοντές της πυροπροστασίας

0
1323

Στην απονομή των βραβείων παρέστη και ο Δραμινός στην καταγωγή, συντονιστής των πυροσβεστικών επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κ. Μάριος Αποστολίδης


 

Σε μία τιμητική εκδήλωση για τις εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας που δραστηριοποιούνται στο Νομό Δράμας και συμβάλλουν τόσο στην πυροπροστασία όσο και σε άλλες έκτακτες ανάγκες όταν χρειαστεί, προχώρησε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Στην απονομή των βραβείων στους εκπροσώπους τους.
Παρέστη και ο Δραμινός στην καταγωγή, συντονιστής των πυροσβεστικών επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κ. Μάριος Αποστολίδης.
Στην εκδήλωση επιδόθηκε έπαινος στην Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα (Ε.Δ.Ε.Ο.), στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρός-Σαμαρείτες Δράμας, στον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών και Φίλων Δράμας, στον Σύλλογο Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους (ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.) Δράμας, στον Κυνηγητικό Σύλλογο Δράμας, στην Λέσχη Καταδρομέων Δράμας, στην Οικολογική Κίνηση Δράμας και στον Κυνηγετικό Σύλλογο Προσοτσάνης.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τη συγκεκριμένη εκδήλωση απονομής τιμητικών διακρίσεων στους εθελοντές ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάριος Αποστολίδης, τόνισε ότι η επίσκεψή του στη Δράμα έγινε με αφορμή την βράβευση των εθελοντών, οι οποίοι όπως είπε: «Προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους, συνεισφέροντας στους συνανθρώπους μας και πάνω από όλα στην πατρίδα”.
Πρόσθεσε ότι ο δεύτερος σκοπός της επίσκεψής του ήταν ότι λόγω χρόνου δεν είχε άλλη ευκαιρία να συναντήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. “Με την ευκαιρία αυτή συζητήσαμε και για την αντιπυρική περίοδο που τρέχει και διαπιστώσαμε ότι θα πρέπει να εξετάσουμε την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης. Να δούμε πια μέτρα μπορούμε να λάβουμε ώστε να αυξήσουμε τη επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και τι γίνεται με τα μέτρα πρόληψης σε όλο το Νομό Δράμας. Όλες οι υπηρεσίες, και στα τρία ΣΟΠΠ που έγιναν, μπήκαν στις δράσεις που προβλεπόντουσαν. Εμείς (Η Πυροσβεστική Υπηρεσία) βγάζουμε περίπολα και τα πυροφυλάκια. Περιμένουμε και από τους εθελοντές να κάνουν το ίδιο…».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, είπε ότι «ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχθούμε, στο διοικητήριο της Δράμας, τον Στρατηγό μας κ. Μάριο Αποστολίδη που είναι και συντονιστής των πυροσβεστικών επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Είναι ένα γνώριμο πρόσωπο σε εμάς τους Δραμινούς και λόγω καταγωγής αλλά και λόγω 15ετούς θητείας στις πυροσβεστικές υπηρεσίες του Νομού Δράμας. Είναι τιμή μας που βρίσκεται σε αυτή τη θέση αλλά και ότι βρίσκεται στην εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών και των εθελοντικών οργανώσεων που συνδράμουν την περίοδο της δασοπυρόσβεσης, αφιερώνοντας πολύτιμο ελεύθερο χρόνο. Η βράβευση είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους πούμε ένα ευχαριστώ και με αυτό τον τρόπο να τους δώσουμε δύναμη να συνεχίσουν να συνεισφέρουν εθελοντικά γιατί ο εθελοντισμός είναι ένας τρόπος ζωής».

Όπως είπαν τόσο ο κ. Παπαεμμανουήλ όσο και ο κ. Αποστολίδης, η βοήθεια των εθελοντών και των πολιτών στην πυροπροστασία είναι πολύτιμη. Άλλωστε οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια. “Για αυτό η ευαισθητοποίηση και η δραστηριοποίηση των πολιτών είναι σημαντική, διότι οι ενεργοί πολίτες δεν ανάβουν φωτιές”, όπως επεσήμαναν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ