Από την Παρασκευή τα self test στα φαρμακεία της Δράμας

0
3134

Την πρώτη εβδομάδα η διάθεση self tests θα αφορά μόνο μαθητές λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης

Την ερχόμενη Παρασκευή καλώς εχόντων των πραγμάτων θα βρίσκονται στα φαρμακεία της Δράμας τα πρώτα self test, όπως σημείωσαν μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» φαρμακοποιοί της πόλης. Συγκεκριμένα διευκρίνισαν ότι τα ΑΜΚΑ που θα ανοίξουν θα αφορούν αρχικά μόνο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ηλικίας 16 -18 ετών οι οποίοι θα μπορούν να προμηθεύονται ένα self test την εβδομάδα. Τα self test όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από κυβερνητικά στελέχη θεωρείται ως σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Αυξημένο το ενδιαφέρον από τους πολίτες
Ενδιαφέρον πάντως για τα self test, όπως εξηγούν φαρμακοποιοί της Δράμας, υπήρξε από πολλούς πολίτες, ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, με αρκετούς ακόμη και ηλικιωμένους να ζητούν ενημέρωση για το πως μπορούν να τα προμηθευτούν παρότι την πρώτη εβδομάδα η διάθεση self tests θα αφορά αποκλειστικά μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης, δηλαδή μόνο 380.000 δικαιούχους. Στην πλατφόρμα καταχώρισης θα ανοίξει μόνο το δικό τους ΑΜΚΑ και με βάση αυτόν τον περιορισμό δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα στη διάθεση, καθώς θα αντιστοιχούν σε κάθε φαρμακείο περίπου 32 δικαιούχοι.

75 self test ανά φαρμακείο την πρώτη εβδομάδα
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, την πρώτη εβδομάδα θα διατεθούν ισόποσα 75 self tests ανά φαρμακείο. Κάθε φαρμακαποθήκη εκτός αυτών που θα χορηγήσει, θα δημιουργήσει και ένα stock το οποίο θα προκύπτει από των αριθμό των φαρμακείων τα οποία τη δήλωσαν ως προμηθευτή τους, πολλαπλασιαζόμενο επί 75. Οι επιπλέον ποσότητες των self tests οι οποίες θα παραμένουν στοκαρισμένες και διαθέσιμες στις φαρμακαποθήκες θα χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση των tests τα οποία διατίθενται από τα φαρμακεία, αναπληρώνοντας το stock τους σε τακτική βάση. Για την αύξηση του διαθέσιμου stock ανά φαρμακείο από εβδομάδα σε εβδομάδα θα υπάρχει ενημέρωση από την συνεργαζόμενη φαρμακαποθήκη.
Η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ, για τα self test θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, έχοντας διασυνδεδεμένους, μέσω της πλατφόρμας, όλους τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα: HUBS, Φαρμακαποθήκες και Φαρμακεία.

Με διακυμάνσεις η διαθεσιμότητα των ραντεβού
Σε ότι αφορά τα ραντεβού που κλείνονται για τον εμβολιασμό των πολιτών από τα φαρμακεία της Δράμας, αυτά φθάνουν μέχρι και τα τέλη Μαΐου, ενώ υπάρχει μια διακύμανση σε ότι αφορά την διαθεσιμότητα των ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα, αφού υπήρξαν ημέρες που δεν υπήρχε κανένα διαθέσιμo ραντεβού. Αυτή την περίοδο μπορούν να κλείσουν ραντεβού πολίτες άνω των 60 ετών, πολίτες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας. Σημειώνεται ότι μέχρι τη Δευτέρα 5 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν στη Δράμα 14.643 εμβολιασμοί από τους οποίους 9.179 αφορούν την 1η δόση και 5.464 την δεύτερη δόση του εμβολίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ