Από την Πέμπτη στη Δράμα οι πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων όλης της χώρας

0
1294

Συνέντευξη τύπου του Χρήστου Παπαθεοδώρου για την 5η Ολομέλεια των Προέδρων που θα διεξαχθεί σε Δράμα και Θάσο


Η πέμπτη ολομέλεια των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα και τη Θάσο από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου. Με αφορμή την συνάντηση αυτή, χθες Δευτέρα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία συνδιάσκεψη που γίνεται περίπου δύο φορές τον χρόνο, κάθε φορά και σε ξεχωριστή περιφέρεια της χώρας.
Οι συναντήσεις αυτές προέκυψαν όταν τον Νοέμβριο του 2019 συναντήθηκαν όλοι οι πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Εκεί, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαθεοδώρου, έγινε αντιληπτό ότι ο «Κλεισθένης» και η απλή αναλογική και κατόπιν οι τροπολογίες της κυβέρνησης που αφορούσαν τη δυνατότητα κυβερνησιμότητας και διοίκησης των περιφερειών, δημιούργησαν μία πολυνομία και κάποια κενά νόμου, τα οποία δυσχέραιναν ακόμα περισσότερο το έργο των προέδρων.
Όπως είπε ο κ. Παπαθεοδώρου: «Προέκυψαν πολλά προβλήματα, τα οποία μπορούν να λυθούν μόνο μέσω της συνεργασίας, μόνο μέσω της ανταλλαγής απόψεων και της συνεννόησης σε κάποια βασικά πράγματα, γιατί ειλικρινά κάθε ημέρα δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Έτσι, εγκαθιδρύσαμε τον θεσμό της Ολομέλειας των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων, η οποία μέχρι τώρα έχει συνέλθει στις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδος, Ιονίων Νήσων και Κρήτης. Τώρα ήρθε η σειρά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην πέμπτη ολομέλεια, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Δράμα (30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου) και τη Θάσο (στις 2 και 3 Ιουλίου)».

 

Το πρόγραμμα της πέμπτης ολομέλειας των προέδρων έχει ως εξής:

Πέμπτη 30 Ιουνίου στη Δράμα
17.30′: Συνεδρίαση των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Δράμας – Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο.
19.30′: Ημερίδα με θέμα: «Η χρήση των social media στην Πολιτική και την Οικονομία- Κίνδυνοι παραπληροφόρησης – Επιρροή – Διαμόρφωση κοινής γνώμης» στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας. Ομιλητές θα είναι οι: Μανώλης Σφακιανάκης, Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ., τ. Προϊστάμενος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βαγγέλης Τσάρας- Επικοινωνιολόγος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επικοινωνίας Cicero Α.Ε., Γεώργιος Σιάκας, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Συμπεριφοράς του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π.Θ., Αναστάσιος Πούλιος, Δικηγόρος, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας.
21.30′: Δείπνο στο εστιατόριο «Καρβουνιάρης».

Παρασκευή 1 Ιουλίου (ημέρα εορτασμού των Ελευθερίων της Δράμας)
10.00’: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Δράμας.
11.30’: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Δράμας. Κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας – Κατάθεση στεφάνου από αντιπροσωπεία των φιλοξενούμενων Προέδρων Π.Σ.
12.30’: Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης (που πιθανώς θα είναι ο κ. Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης) στις εορταστικές εκδηλώσεις.
13.30’: Γεύμα στο εστιατόριο «Φιλέτο».
18.00’: Επίσκεψη στο Σπήλαιο του Αγγίτη και συνάντηση με τον Δήμαρχο Προσοτσάνης, Θεόδωρο Αθανασιάδη.
20.00’: Τελετή λήξης έκθεσης φωτογραφίας Ερυθρού Σταυρού με θέμα: «Οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού κατά την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής» στον αύλειο χώρο του 1ου Λυκείου Δράμας.
21.00’: Εκδήλωση των Ελευθερίων με Μουσική Συναυλία.

Σάββατο 2 Ιουλίου στη Θάσο
9.00’: Αναχώρηση από τη Δράμα για το λιμάνι της Κεραμωτής.
11.00’: Άφιξη στη Θάσο.
12.00’: Ξενάγηση στη Θάσο. 19.45 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θάσου, κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, στο «Καλογερικό».
20.00’: Εκδήλωση στο «Καλογερικό» με θέμα: «Η Θάσος ως τουριστικό προϊόν» και ομιλητές: Ελευθέριος Κυριακίδης, Δήμαρχος Θάσου, Μαρία Πολυμέρου, Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Περιφερειακή Σύμβουλος Θάσου, Δημήτρης Σπιτσέρης, Υπεύθυνος γραφείου Europe Direct Καβάλας.
21.30’: Γεύμα στο εστιατόριο «Σύμη»

Κυριακή 3 Ιουλίου στη Θάσο
11.30’: Αναχώρηση για την Κεραμωτή και λήξη εργασιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ