Από τις 8:30′ το πρωί ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα στη Δράμα

0
1094

Σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα η επαναφορά του ωραρίου λειτουργίας

Επανέρχονται στο κανονικό ωράριο λειτουργίας χωρίς τους πρόσφατους περιορισμούς, τα καταστήματα του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας, έπειτα από πιέσεις του όπως και μετά από πιέσεις άλλων 17 εμπορικών συλλόγων, εκδόθηκε νέα ΚΥΑ για το ωράριο, με αποτέλεσμα η Δράμα να εξαιρείται από το μέτρο έναρξης λειτουργίας για το λιανικό εμπόριο στις 10.00 το πρωί.

Ουσιαστικά από σήμερα τα καταστήματα στη Δράμα ξεκινούν τη λειτουργία τους από τις 8:30 το πρωί και ως εκ τούτου το εορταστικό ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:
Από σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 8:30 έως τις 14:00 και το απόγευμα από τις 17:30 έως τις 21:00.
Την παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Ανήμερα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου όπως και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν λόγω της αργίας.
Από τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν το πρωί από τις 08:30 μέχρι τις 14:30 και το απόγευμα από τις 17.30 το μέχρι τις 21.00.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9.00 μέχρι τις 16.00.
Την 1η και την δεύτερη ημέρα του νέου χρόνου θα είναι κλειστά λόγω των αργιών.

Πρόκειται ουσιαστικά για δικαίωση της επιστολής διαμαρτυρίας, που όπως έγραψαν στις 15 Δεκεμβρίου, τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» στάλθηκε από 18 εμπορικούς συλλόγους της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας. Την περασμένη Δευτέρα οι εν λόγω εμπορικοί σύλλογοι απέστειλαν επιστολή εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το περιορισμένο ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, που ξεκινούσε από τις 10 το πρωί. Η επιστολή είχε σταλεί προς τους Υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη, Χρήστο Σταϊκούρα, Αθανάσιο Πλεύρη, Νικόλαο Παπαθανάση και προς τον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου, Σωτήριο Αναγνωστόπουλο.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αντώνης Σκουλίδης είχε διευκρινίσει στα «Χ»: «Με την επιστολή ζητήσαμε να μπορούν να ανοίγουν τα καταστήματα από τις 8.30 το πρωί και όχι από τις 10.00, καθώς ο λόγος εφαρμογής του νέου ωραρίου δεν αφορά την επαρχία. H λογική που λέει να μην ανοίγουν το πρωί τα καταστήματα είναι για να μην υπάρχει συγχρωτισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς τις πρωινές ώρες, δηλαδή να μην συμπίπτουν οι εργαζόμενοι στις ίδιες ώρες μετακίνησης. Όμως, στην επαρχία τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ελάχιστα και δεν υπάρχει ποτέ συγχρωτισμός όπως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δυστυχώς, το μέτρο του νέου ωραρίου εφαρμόστηκε κάθετα σε όλες τις περιοχές που έχουν πρόβλημα με την πανδημία. Δημιούργησε πρόβλημα σε διάφορες περιοχές, χωρίς να υπάρχει λόγος. Δημιούργησε πρόβλημα στα καταστήματα και στους εργαζόμενους καθώς δεν μπορούσαν να βγάλουν ωράριο εργασίας, και μειώθηκαν οι ώρες εργασίας των επιχειρήσεων κλπ. Αρκετές δραμινές επιχειρήσεις κάνουν σημαντικό τζίρο τις πρωινές ώρες πριν τις 10».

Η έκδοση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που επαναφέρει στην κανονικότητα, τουλάχιστον επί του παρόντος τη λειτουργία των καταστημάτων, αποκαθιστά ένα σοβαρό πρόβλημα που έθεταν οι έμποροι της επαρχίας και το οποίο είχε άμεση σχέση με τον περιορισμό του τζίρου τους, λόγω του περιορισμένου ωραρίου.
Πάντως, όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων διαμορφώθηκε σύμφωνα με όσα ορίζει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση και για οποιαδήποτε αλλαγή θα υπάρξει ενημέρωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ