Από το ιστορικό κέντρο της Δράμας … στην διαδρομή του καπνού

Αρχίζουν αύριο τα “City Walks” στο πλαίσιο του Tentart Festival 2019

0
4393

Μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση των “City Walks” το Tentart Festival 2019 θα πραγματοποιήσει φέτος ανανεωμένες όπως αναφέρει, διαδρομές στην πόλη της Δράμας Τετάρτη 10/7 “Ιστορικό κέντρο Δράμας” Σαντριβάν Τζαμί και Στοά (Καραπαναγιωτίδη) Πέμπτη 11/7 “Η διαδρομή του καπνού” ΜέγαροΤζήμου (Ταξιαρχία) και Μέγαρο Αναστασιάδη.

Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων θα παρουσιαστούν perfomances από τους: Πολένα Κόλια Πέτερσεν και τον Κυριάκο Αποστολίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων στα city walks είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.tentartfestival.eu/simmetoxi
Tα city walks του Tentart Festival είναι μια ευκαιρία βαθύτερης γνωριμίας με την πόλη της Δράμας μέσω των πλέον ιστορικών χώρων της. Μέσα απο αυτές τις δράσεις οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την πολυδιάστατη ιστορία της πόλης. Όπως έγινε γνωστό απο το Τentart Festival τα city walks θα διεξαχθούν σε 2 ημέρες με διαφορετικές διαδρομές. Την Τετάρτη 10/7 7μμ στο ιστορικό κέντρο Δράμας με έναρξη διαδρομής απο το Σαντριβάν Τζαμί. Η αποκατάσταση του πιο συμβολικού τζαμίου της πόλης έχει ολοκληρωθεί και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στους χώρους του υπο την ξενάγηση του κ. Σάκη Γαλόπουλου. Επίσης απο την Στοά (Καραπαναγιωτίδη) με την καθοδήγηση του κ. Αναστάσιου Καραπαναγιωτίδη θα μάθουν περισσότερα για την ιστορία της Δράμας του περασμένου αιώνα και θα παρατηρήσουν όλα τα σημεία που προσπερνάμε καθημερινά.
Την Πέμπτη 11/7 στις 7μμ. θα γίνει η διαδρομή του καπνού με έναρξη απο το μέγαρο Τζήμου (Ταξιαρχία). Πρόκειται για το σήμα κατατέθεν της πόλης που θα ανοίξει τις πόρτες του ενώ την πλούσια ιστορία του θα διηγηθεί η ιδιοκτήτρια του κα. Εύη Τζήμου. Επίσης στο Μέγαρο Αναστασιάδη στο πιο επιβλητικό κτήριο της πόλης, με την μοναδική του αρχιτεκτονική, οι συμμετέχοντες θα μάθουν για την εποχή του καπνού στη Δράμα και την ραγδαία ανάπτυξη της περιοχής της Αγίας Βαρβάρας.

Eπίσης εργαστήρι Κεραμικής
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φετινού Tentart Festival θα διεξαχθεί μεταξύ άλλων και δημιουργικό εργαστήρι κεραμικής για παιδιά ηλικίας από 5-12 ετών από την Άλκηστις Περδικάρη στις 10 Ιουλίου και στις 18:30 το απόγευμα. Το θέμα της δράσης είναι: “Φτιάχνουμε την δική μας κεραμική πολιτεία”. Στη συγκεκριμένη δράση τα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή με τον πηλό. Κατευθυνόμενα από το θέμα, δημιουργεί το καθένα τα δικά του κομμάτια που θα συνθέσουν μια κεραμική πολιτεία. Αφήνοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών ελεύθερη και με την τεχνική καθοδήγηση όσο αφορά στη χρήση του πηλού, τα παιδιά θα φτιάξουν κτήρια, οχήματα, δέντρα και ότι άλλο πιστεύουν ότι συνθέτει μια φανταστική κεραμική πολιτεία. Η δράση είναι ομαδική και ενισχύει τις αξίες της συνεργασίας ωστόσο το κάθε παιδί δημιουργεί τα δικά του κομμάτια δουλεύοντας έτσι και σε ατομικό επίπεδο. Η πολιτεία θα στηθεί πάνω σε χαρτόνι στο οποίο και θα μπορούν να παρέμβουν ζωγραφίζοντας το και στο τέλος της δράσης θα υπάρξει ένα ενιαίο ολοκληρωμένο έργο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο πηλός θα στεγνώσει και θα ξεραθεί, θα είναι λοιπόν δυνατόν να γίνει αντιληπτή μια ολοκληρωμένη και τελική εικόνα παρόλα αυτά το έργο είναι εφήμερο και δεν θα αποτελεί μόνιμη κατασκευή. Σκοπός της δράσης είναι η επαφή με το υλικό, μια εισαγωγή στην κεραμική τέχνη και φυσικά η ψυχαγωγία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ