Από το Υπουργείο Ενέργειας διαφαίνεται η χρηματοδότηση της καπναποθήκης

Όπως διαβεβαίωσαν τοπικά κυβερνητικά στελέχη στο περιθώριο συνέντευξης τύπου

0
484

Μέσω του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση της σχολής Κινηματογράφου στην οδό Περδίκκα ανακοίνωσαν στο περιθώριο συνέντευξης τύπου που έγινε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ο γραμματέας της ΝΕ Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Καρβούνης και ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής.

Όπως ειπώθηκε στο πλαίσιο σχετικής απάντησης σε ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ, η χρηματοδότηση της ανακατασκευής της καπναποθήκης της οδού Περδίκκα δεν ήταν μέσα στην πρώτη 20αδα των έργων που εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο θα ανακοινωθεί στην αμέσως επόμενη φάση.
Παράλληλα όπως έγινε σαφές από την πλευρά των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, η λειτουργία της σχολής κινηματογράφου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον χώρο της Καπναποθήκης, ωστόσο για το κατά πόσο θα μπορούσε η σχολή να λειτουργήσει σε άλλο χώρο πλην της καπναποθήκης (μέχρι να υλοποιηθεί το έργο της ανακατασκευής της καπναποθήκης) αυτό είναι κάτι για το οποίο θα μπορούσαν να δώσουν απάντηση μόνο ο αρμόδιοι φορείς της λειτουργίας της σχολής, που δεν είναι άλλοι από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τον Δήμο Δράμας, ειπώθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης…
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του προηγούμενου μήνα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση, παράδοση και αποδοχή της αρχιτεκτονικής προμελέτης για την αποκατάσταση και την Ενεργειακή Αναβάθμιση της Καπναποθήκης «Πορτοκάλογλου» που βρίσκεται επί της οδού Περδίκκα στην Δράμα και χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία Ρaycap στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, από την αρχιτεκτονική εταιρεία KOIS ASSOSIETED ARCITECTS με έδρα την Αθήνα. Στην ίδια συνεδρίαση ειπώθηκε ακόμη στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η έναρξη της λειτουργίας της Σχολής Κινηματογράφου θα έπρεπε να αποσυνδεθεί από την ανακατασκευή της καπναποθήκης, καθώς η σχολή μπορεί να λειτουργήσει πολύ νωρίτερα και προσωρινά σε άλλο χώρο. Παράλληλα βέβαια είχαν διατυπωθεί και επιφυλάξεις για το πως θα εξασφαλιστούν τα περίπου 15 εκ. ευρώ που απαιτούνται για το έργο ανακατασκευής…
Σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης του έργου ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας, κ. Δ. Καραμπατζάκης είχε δηλώσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ στις αρχές Απριλίου ότι αυτό που θα ακολουθήσει στην συνέχεια είναι να κλείσει σωστά ο κύκλος των προμελετών για να εξελιχθεί το μελετητικό μέρος και η κατασκευή του έργου της αποκατάστασης. Απαντώντας μάλιστα, για το διάστημα που απαιτείται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του χώρου απάντησε ότι η πενταετία είναι ένα λογικό διάστημα για την ολοκλήρωση του έργου. Παράλληλα σε ότι αφορά την χρηματοδότηση της κατασκευής είπε ότι από την πλευρά του Δήμου Δράμας γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία. Το εγχείρημα της χρηματοδότησης θα επιτευχθεί κυρίως, όπως είχε πει ο κ. Καραμπατζάκης, μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης και της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και θα γίνει προφανώς τμηματικά για τα επι μέρους κομμάτια του έργου, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο σύμβολο της πόλης που με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που υπάρχει θα απογειωθεί πραγματικά…”
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας, το κόστος αποκατάστασης και επανάχρησης της Δημοτικής Καπναποθήκης ανέρχεται σε περίπου 14.900.000 ευρώ.
Το 2018 με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, του Δήμου Δράμας και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, συμφωνήθηκε η ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων και Κέντρου Έρευνας και Κινηματογράφου στη Δράμα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και τη στέγασή της στο εν λόγω κτίριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ