Από τον Μάρτιο τα έργα στεγανοποίησης στο Μουσικό Σχολείο Δράμας

0
15606

Λόγω καιρού και ελέω πανδημίας καθυστέρησαν οι εργασίες αποκατάστασης

Στις αρχές Μαρτίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα αρχίσει το έργο της αποκατάστασης των κτηριακών προβλημάτων και συγκεκριμένα της στεγάνωσης του δώματος του Μουσικού Σχολείου της Δράμας, όπως εξήγησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο διευθυντής του σχολείου κ. Νικόλαος Γιαμαλής, προσθέτοντας ότι, για να προχωρήσουν αυτές οι εργασίες στεγανοποίησης, απαιτείται να υπάρχουν και οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο ανάδοχος του έργου της στεγανοποίησης επισκέφθηκε το σχολείο τον Δεκέμβριο, ενώ ήδη έχουν ήδη φθάσει στο σχολείο συνεργεία των επιμέρους εργολαβιών, δηλαδή τα συνεργεία που θα ασχοληθούν με τις βαφές του σχολείου, με τις επισκευές στις σχολικές αίθουσες, με την καθίζηση των διαδρόμων εξαιτίας των οποίων εισέρχονται όμβρια νερά μέσα στα υπόγεια του σχολείου κλπ. Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει και κάποιες ηλεκτρολογικές εργασίες, στο πλαίσιο των οποίων απομακρύνθηκαν ηλεκτροφόρα καλώδια και μηχανήματα από την οροφή του κτηρίου προκειμένου να μπορεί να αφαιρεθεί το υπάρχον ασφαλτόπανο και να τοποθετηθεί το καινούργιο. Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου αποκατάστασης των προβλημάτων του σχολείου, τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε τον χώρο και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου, κ. Παναγιώτης Σταυρόπουλος.
Το Μουσικό Σχολείο Δράμας, το οποίο λειτουργεί από τη σχολική χρονιά 1999-2000 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας με 394 μαθητές και 100 εκπαιδευτικούς, οικοδομήθηκε την περίοδο 1997-1999 και, όπως είναι πλέον γνωστό μετά και από εκτενή ρεπορτάζ των «Χ», αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια έντονο πρόβλημα υγρασίας στις οροφές, τους τοίχους, το υπόγειο και τη βιβλιοθήκη, κάτι που εντείνεται ιδιαίτερα κατά τις περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.
Η δρομολόγηση λύσης στα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο Δράμας έγινε μετά από επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή, συνοδεία του Βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. Κ. Μπλούχου και του Δημάρχου Δράμας Χρ. Μαμσάκου, στους χώρους του σχολικού κτηρίου. Ο κ. Καραμανλής είχε επισκεφθεί το Μουσικό Σχολείο της Δράμας στις 18 Ιουνίου του 2020, μετά από πρόσκληση του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κ. Μπλούχου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δράμα για τη διοικητική παράδοση των φυλακών Νικηφόρου.
Για την αποκατάσταση των προβλημάτων του σχολείου, η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. είχε προκηρύξει διαγωνισμό ύψους 319.000 ευρώ για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Λόγω των υφιστάμενων κτηριακών προβλημάτων, παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών προβλήματα με τη στεγανότητα στην οροφή του κτηρίου και την είσοδο ομβρίων υδάτων στις αίθουσες διδασκαλίας, γεγονότα που οδήγησαν τους μαθητές του σχολείου ακόμα και σε κατάληψη, καθώς είχαν δημιουργηθεί αντίξοες συνθήκες στην παράδοση των μαθημάτων. Πρόβλημα υπήρξε και με τα φρεάτια, που είχαν ως αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να καταλήγουν στο υπόγειο και στις αίθουσες μαθημάτων του ισογείου που βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο του κτηρίου. Στους χώρους αυτούς υπήρχαν και μουσικά όργανα. Το πλέον επικίνδυνο όμως ήταν ότι τα νερά περνούσαν και μέσα από σωληνώσεις όπου υπήρχαν καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!