Χαρά Κεφαλίδου: Σε απόγνωση οι πατατοπαραγωγοί

0
32271

Για πολλοστή φορά η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι πατατοπαραγωγοί του Κ. Νευροκοπίου Δράμας λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής τιμής πώλησης της πατάτας, των αδιάθετων ποσοτήτων που φτάνουν στο 30% και των αποζημιώσεων λόγω της πανδημίας, που δεν τους έχουν ακόμη δοθεί.
Η συγκεκριμένη Αναφορά της βουλευτού έρχεται να προστεθεί σε σειρά Αναφορών της προς τον αρμόδιο Υπουργό, τις οποίες έχει καταθέσει κατά το παρελθόν και αφορούν τα τεράστια προβλήματα των πατατοπαραγωγών του Κ. Νευροκοπίου.

Αναλυτικά η Αναφορά που κατατέθηκε:
«Επανέρχομαι για πολλοστή φορά στο θέμα των πατατοπαραγωγών του Νευροκοπίου Δράμας οι οποίοι ένα μήνα πριν την νέα καλλιεργητική περίοδο βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση με αδιάθετο το 30% της περσινής σοδειάς τους και χωρίς να έχουν λάβει την αποζημίωση από το υπουργείο για τις επιπτώσεις της πανδημίας του covid-19.
Με δηλώσεις τους στον τοπικό τύπο ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κ. Νευροκοπίου και ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Πατατοπαραγωγών Νευροκοπίου ΙΚΕ αναφέρονται στο αδιέξοδο
στο οποίο έχουν περιέλθει οι πατατοπαραγωγοί, στην ιδιαίτερη χαμηλή τιμή πώλησης της πατάτας που κυμαίνεται μεταξύ 0,8 και 0,14 λεπτά το κιλό, στις αδιάθετες ποσότητες που
φτάνουν στο 30% και στις αποζημιώσεις λόγω της πανδημίας, που δεν τους έχουν ακόμη δοθεί.
Σας επισυνάπτω το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρονικά της Δράμας», ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ενίσχυσης των πατατοπαραγωγών της Δράμας και άρσης του αδιεξόδου τους να με ενημερώσετε σχετικά».

 

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!