Απόφαση επανεκμίσθωσης του Δημοτικού Πάρκινγκ

0
3388

Αφορά την δημοτική έκταση επί των οδών Πατριάρχου Διονυσίου, Βάρναλη και Σεφέρη

Στην επανεκμίσθωση του Δημοτικού Πάρκιγκ που βρίσκεται επί των οδών Πατριάρχου Διονυσίου, Σεφέρη και Βάρναλη προχωρά ο Δήμος της Δράμας. Πιο συγκεκριμένα, στην έγκριση των όρων επανεκμίσθωσης του δημοτικού οικοπέδου επί των οδών Πατριάρχου Διονυσίου – Σεφέρη & Βάρναλη, στην Δράμα έκτασης 3.354,88 τ.μ. για την δημιουργία χώρου στάθμευσης προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου της Δράμας σε συνεδρίαση της στις 18 Ιανουαρίου.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες του Δήμου προς την Οικονομική Επιτροπή σύμφωνα με το σύστημα προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η αντικειμενική αξία του συγκεκριμένου ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 10.605,88€ /μήνα. Επίσης το τελευταίο βεβαιωμένο μίσθωμα που καταβάλλει η μισθώτρια εταιρεία, ανέρχεται στο ποσό των 3.028,00 € τον μήνα
Κατά την συνεδρίαση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Άγγελος Σολάκης εισηγητής του θέματος πρότεινε τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας των εν λόγω μισθωμάτων την τιμή των 3.028,00 € και η διάρκεια της μίσθωσης στα 12 έτη. Και το μηνιαίο μίσθωμα θα είναι αυτό που θα διαμορφωθεί από τη διεξαγωγή της δημοπρασίας και θα κατακυρωθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, αναπροσαρμοζόμενο, κάθε μισθωτικό έτος μέχρι την συμβατική λήξη της μισθώσεως κατά ποσοστό ίσο με το 75% της αύξησης του δείκτη τιμών του καταναλωτή, όπως αυτό θα προσδιορίζεται εκάστοτε από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος για τους αμέσως προηγούμενους της αναπροσαρμογής δώδεκα (12) μήνες.
Επίσης πρότεινε στους όρους να συμπεριληφθεί και: Ότι ο Δήμος να διατηρεί την δυνατότητα να μεταφέρει το όριο του πεζοδρομίου επί της Πατριάρχου Διονυσίου Ένα (1) μέτρο προς τα μέσα (βόρεια) εάν χρειασθεί και ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να αφήνει ικανό χώρο (θέση για δύο αυτοκίνητα) για πρόσβαση προς το μουσείο μέσω του πάρκινγκ στο χώρο που είναι η πόρτα προς το μουσείο (2 θέσεις).
Η Οικονομική Επιτροπή, μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την επανεκμίσθωση του Δημοτικού Πάρκινγκ.
Η δημοπρασία θα γίνει σε μέρα και ώρα που θα οριστεί από τον κ. Δήμαρχο, ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 1 του Π.Δ. 270/81, με φανερές προφορικές πλειοδοτικές προσφορές και με μικρότερο όριο πρώτης προσφοράς το ποσό που καθορίστηκε.
Σημειώνεται ότι η σύμβαση μίσθωσης του δημοτικού ακινήτου με την σημερινή μισθώτρια εταιρεία λήγει στις 18-02-2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!