Απόφαση για πρόσληψη προσωπικού στο Παράρτημα του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δράμας

0
2406

Μέσω συμμετοχής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ στο πρόγραμμα 55-67 του ΟΑΕΔ

Στην απόφαση να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ που αφορά την απασχόληση 8.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, προχώρησε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου το Κέντρο να προχωρήσει στην πρόσληψη τριών ατόμων ειδικότητας ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, ώστε να πληρωθούν άμεσα οι θέσεις που θα καλύψουν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες του Παραρτήματος του Κέντρου Χρόνιων Παθήσεων Δράμας.
Στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ, ειπώθηκε από τη διοίκηση του Κέντρου ότι με προηγούμενη απόφασή του υπέβαλε στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής κατά το έτος 2020 στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση 8.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 – 67 ετών» και απασχολούνται ήδη οκτώ άτομα διαφόρων ειδικοτήτων στην κεντρική υπηρεσία και τα παραρτήματα του Κέντρου, καλύπτοντας αναγκαίες θέσεις σε προσωπικό, λόγω σοβαρότατης έλλειψης μόνιμου προσωπικού συγκεκριμένων ειδικοτήτων.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Μάρτιο του 2021 απασχολήθηκαν σε παραρτήματα του Κέντρου δεκατέσσερα άτομα ως προσωπικό καθαριότητας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δεκαοκτώ μηνών και με τη λήξη των συμβάσεών τους, ειδικά στο Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Δράμας, όπου απασχολούνταν επτά άτομα ως προσωπικό καθαριότητας, προκύπτει οξύτατο καθημερινό πρόβλημα καθαριότητας των χώρων του λόγω σημαντικής έλλειψης μονίμου προσωπικού καθαριότητας. Κατόπιν αυτών, εκτιμήθηκε ότι επείγει να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του Παραρτήματος Χρόνιων Παθήσεων Δράμας με εργαζόμενους καθαριότητας, προκειμένου να λειτουργήσει με εύρυθμο τρόπο. Για τον λόγο αυτό, προτάθηκε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ να υπάρξει συμμετοχή του Κέντρου στο πρόγραμμα 55-67 του ΟΑΕΔ για τη χρονική περίοδο από 15 Ιουλίου έως του 2021 έως 14 Ιουλίου του 2022. με σκοπό να καλυφθούν οι θέσεις που απαιτούνται για το προσωπικό καθαριότητας στο παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Δράμας. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα απασχόλησης του προσωπικού για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού η περίοδος του προγράμματος είναι δώδεκα μήνες και υπάρχει δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα μήνες.
Μέσω του προγράμματος το Κέντρο θα λαμβάνει από τον ΟΑΕΔ ποσό επιχορήγησης που αντιστοιχεί στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του για κάθε ένα ωφελούμενο που θα προσλάβει μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απευθύνεται σε κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημόσιου τομέα και επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ