Αποφασίστηκαν οι εισφορές για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Δράμας

0
4534

Οι εισφορές που ισχύουν από τον Οκτώβριο για το σχολικό έτος 2020- 2021.

Στον καθορισμό εισφορών των γονέων φιλοξενούμενων παιδιών στα ΚΔΑΠ του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας για το σχολικό έτος 2020-2021 προχώρησε το ΝΠΔΔ, σε συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι, πιθανότατα, μόνο ένα από τα οκτώ ΚΔΑΠ που δημιούργησε ο Δήμος Δράμας, και συγκεκριμένα εκείνο που βρίσκεται στην Κοινότητα του Καλού Αγρού, θα λειτουργήσει φέτος και μάλιστα με λιγοστά παιδιά, εξαιτίας των περικοπών που έγιναν στους δικαιούχους των voucher, όπως είχε κάνει γνωστό στα “Χ” ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Ανέστης Δερματίδης.
Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας, ωστόσο, αποφάσισε να καθορίσει το ύψος των καταβαλλόμενων μηνιαίων εισφορών από τους γονείς των φιλοξενούμενων παιδιών στα ΚΔΑΠ από τον Οκτώβριο για το σχολικό έτος 2020- 2021 με τον εξής τρόπο:
-Για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα καταβάλλονται μηνιαίως 15 ευρώ.
-Για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 10.001 ευρώ έως 15.000 ευρώ θα καταβάλλονται μηνιαίως 20 ευρώ.
-Για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 20.000 ευρώ και άνω θα καταβάλλονται μηνιαίως 25 ευρώ.
Επίσης αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, η μηνιαία εισφορά να καθορίζεται από το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα με βάση αποδεδειγμένα περιουσιακά στοιχεία αλλά και κοινωνικά κριτήρια. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θα εκτιμάται το ποσό που προκύπτει από τον συνυπολογισμό των κάθε φύσεως επιδομάτων τακτικών ή εκτάκτων από την εργασία ή από άλλες πηγές της οικογένειας του παιδιού όπως φαίνονται στο εκκαθαριστικό σημείωμα και τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Σε περίπτωση που δεν υποχρεούνται οι γονείς σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, θα προσκομίζουν βεβαίωση της Δ.Ο.Υ. και θα καταβάλλουν ανεξαρτήτως εισοδήματος εισφορά ποσού 15 ευρώ μηνιαίως. Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των εγγεγραμμένων παιδιών θα καταβάλλουν για τη φιλοξενία των παιδιών τους μηνιαία οικονομική εισφορά για όλο το σχολικό έτος ανεξαρτήτως παρουσιών του παιδιού. Δεν θα καταβάλλεται οικονομική εισφορά μόνο για τον μήνα Αύγουστο που τα ΚΔΑΠ αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Για τα δεύτερα ή τρίτα παιδιά κάθε οικογένειας που φιλοξενούνται συγχρόνως στο ΚΔΑΠ, θα καταβάλλεται το μισό της μηνιαίας οικονομικής εισφοράς που αναλογεί στους γονείς.
Ακόμη, η μηνιαία οικονομική εισφορά θα καταβάλλεται από τους γονείς, μέχρι τις 10 κάθε μήνα στον τραπεζικό λογαριασμό του Νομικού Προσώπου, που τηρείται στην Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας ενώ η επιβολή τροφείων γίνεται μετά από σύμφωνη γνώμη του Δήμου της Δράμας.
Αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται σε όλη τη διάρκεια του έτους εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις
Υπενθυμίζεται ότι στα Κ.Δ.Α.Π. εγγράφονται παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων. Επίσης, εγγράφονται παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα. Τα εγγραφόμενα παιδιά προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Ο.Τ.Α. στον οποίο ανήκει το Κ.Δ.Α.Π., χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση εγγραφής παιδιών που διαμένουν σε όμορη περιοχή, και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις ή στην περίπτωση που με την εγγραφή εξυπηρετείται ιδιαίτερα οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων, η οποία αιτιολογείται ειδικά. Για την εγγραφή των παιδιών απαιτείται: η αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο προκύπτει η ηλικία του παιδιού, η βεβαίωση γιατρού του Δημοσίου ή Ασφαλιστικού Οργανισμού για την κατάσταση υγείας του παιδιού. Επίσης χρειάζεται αντίγραφο της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους ή εκκαθαριστικό της Εφορίας του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση που δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση τότε προσκομίζεται βεβαίωση της οικείας ΔΟΥ. Καθώς και κάθε άλλο δικαιολογητικό που το Διοικητικό Συμβούλιο κρίνει απαραίτητο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!