Εργατικό Κέντρο Δράμας: Συνάντηση με θέμα τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στα λατομεία της περιοχής μας

0
1646

Συνάντηση με θέμα τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στα λατομεία της περιοχής μας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Δράμας.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, εκτός από τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, οι βουλευτές Δράμας κ.κ. Κ. Μπλούχος, Θ. Ξανθόπουλος και Χ. Κεφαλίδου (σε σύνδεση μέσω Skype), ο κ. Αν. Νικολαΐδης ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης και ο κ. Χ. Χατζημιχαήλ, επιθεωρητής του τεχνικού τμήματος ΣΕΠΕ Δράμας.
Στη συνάντηση είχε προσκληθεί και η υπηρεσία επιθεώρησης μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, αρμόδια στα θέματα των λατομείων, εκπρόσωπος της οποίας δεν μπόρεσε τελικά να παραβρεθεί, λόγω της καραντίνας που επιβλήθηκε στους εργαζόμενους της υπηρεσίας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε για μια ακόμη φορά το θέμα των εργατικών ατυχημάτων και κυρίως των δυστυχημάτων καθώς και ποια μέτρα πρέπει να παρθούν για τη μείωση τους.
Συγκεκριμένα, όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι οι κεντρικοί άξονες για την αντιμετώπιση του φαινομένου είναι: η αύξηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, η διαρκής επιμόρφωση των εργαζομένων, η αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας ως προς τα ωράρια εργασίας (πενθήμερο, οκτάωρο κλπ) ώστε οι εργαζόμενοι να μην πιέζονται στην εργασία τους καθώς και η δημιουργία σχολών με θεματική την εξόρυξη του μαρμάρου αλλά και η στελέχωση των εποπτικών αρχών ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν τους απαραίτητους ελέγχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ