Αποφασίστηκε από τον Δήμο Δράμας η επιχορήγηση των συλλόγων

0
4348

Ποιες ήταν οι τοποθετήσεις των παρατάξεων

Αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας στην πρόσφατη, διά περιφοράς, συνεδρίαση του οργάνου η επιχορήγηση των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και σωματείων για το οικονομικό έτος 2020.

Σε ό,τι αφορά την επιχορήγηση των πολιτιστικών συλλόγων
Τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Πόλη + Ζωή», ψήφισαν θετικά, σύμφωνα το περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε στη διαπαραταξιακή επιτροπή. Παράλληλα οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης τόνισαν ότι όταν επιστραφούν τα χρήματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Χωριστής, για την διοργάνωση του καρναβαλιού που δεν πραγματοποιήθηκε, τότε αυτά θα πρέπει να κατανεμηθούν με νέα απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Project Δράμα 2020», επεσήμαναν ότι έχουν εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο να γίνεται ο διαμοιρασμός των επιχορηγήσεων με άλλο σύστημα και με τρόπο που θα βασίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια. Ωστόσο, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιόδου (covid-19) και επειδή οι σύλλογοι λειτουργούν κάτω από ιδιαίτερες περιστάσεις, ψήφισαν για τη φετινή χρονιά να δοθούν οι επιχορηγήσεις στο πλαίσιο των αποφάσεων της διαπαραταξιακής επιτροπής.
Τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» υπερψήφισαν τις επιχορηγήσεις δεδομένης της ιδιαίτερης χρονιάς που διανύουμε και ταυτόχρονα σημείωσαν ότι εκτιμούμουν πως πολλές από αυτές τις δράσεις δεν θα υλοποιηθούν λόγω covid19. Η πρότασή τους για τη χρηματοδότηση της επόμενης χρονιάς θα πρέπει να περιέχει «κοστολόγηση από τους πολιτιστικούς συλλόγους και τον σκοπό/στόχο ανά δράση ώστε να είναι μην είναι δύσκολη η κατανομή των χρημάτων από το δημοτικό συμβούλιο».

Σε ό,τι αφορά την επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων
Η παράταξη «Πόλη+Ζωή» ψήφισε θετικά στο πλαίσιο των αποφάσεων της διαπαραταξιακής επιτροπής. Τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Project Δράμα 2020» επίσης υπερψήφισαν, επισημαίνοντας την ανάγκη ύπαρξης συγκεκριμένης διαδικασίας και κριτηρίων για τις επιχορηγήσεις. Στο ίδιο θέμα και η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» ψήφισε θετικά με το σκεπτικό ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερη χρονιά και επανέλαβε την εκτίμησή της πως πολλές από αυτές τις δράσεις δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω covid19. Επανέλαβαν, όπως και στη συζήτηση για τις επιχορηγήσεις των πολιτιστικών συλλόγων, ότι οι προτάσεις των αθλητικών συλλόγων για χρηματοδότηση θα πρέπει να περιέχει κοστολόγηση καθώς και τον σκοπό/στόχο ανά δράση ώστε να είναι μην είναι δύσκολη η κατανομή των χρημάτων από το δημοτικό συμβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ