Αποφασίστηκε ο προσωρινός ανάδοχος για το έργο του νέου Παιδικού Σταθμού στην Ανάπλαση

0
6528

Στην ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την κατασκευή τού νέου Παιδικού Σταθμού στην οδό Χελμού κατέληξε ο Δήμος Δράμας με σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η πρόταση τού αναδόχου που έγινε δεκτή από την επιτροπή διαγωνισμού και ακολούθως από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας την προηγούμενη εβδομάδα παρέχει ποσοστό έκπτωσης 35,16% επί του αρχικού προϋπολογισμού τού έργου.
Υπενθυμίζεται ότι στον νέο παιδικό σταθμό που θα κατασκευαστεί θα στεγαστούν και ουσιαστικά θα μετεγκατασταθούν ο Β’ και ο Ε’ Παιδικός Σταθμός που λειτουργούν ήδη, αλλά δεν πληρούν τις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών. Το έργο περιλαμβάνει και την προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού για τη λειτουργία του σταθμού. Ειδικότερα, το έργο του νέου Παιδικού Σταθμού αποτελείται από δυο υποέργα και συγκεκριμένα το κατασκευαστικό μέρος (δηλαδή το κτηριακό) ύψους 1.100.000 ευρώ και το μέρος που αφορά τον εξοπλισμό του νέου παιδικού σταθμού ύψους 131.295,66 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά το οικόπεδο στο οποίο ο Δήμος στοχεύει να κατασκευάσει τον νέο παιδικό σταθμό, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι εμβαδού 5.516 τ.μ. και εκεί θα δημιουργηθεί περίφραξη αλλά και διαμόρφωση στον περιβάλλοντα χώρο. Ο χώρος θα διαθέτει τέσσερις αίθουσες για νήπια, γραφείο διεύθυνσης, χώρο πολλαπλών χρήσεων, χώρους προσωπικού, παρασκευαστήριο, WC νηπίων, WC ΑμεΑ και αποθηκευτικούς χώρους. Η μελέτη του νέου παιδικού σταθμού εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας και η μελέτη της προμήθειας εξοπλισμού συντάχθηκε για να καλύπτει την εύρυθμη λειτουργία του όπως έχει ήδη κάνει γνωστό ο Δήμος Δράμας.
H ένταξη της κατασκευής νέου παιδικού σταθμού του Δήμου Δράμας επί της οδού Χελμού στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» αποφασίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών τον Νοέμβριο του 2020 με 1,2 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών. Ακριβέστερα το ποσό με το οποίο χρηματοδοτήθηκε το έργο είναι 1.231.295 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ