Αποκαρδιωτική η εικόνα του Δημοτικού Κήπου

Επιβάλλεται να γίνει η αποκατάστασή του

0
2454

Aποκαρδιωτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο Δημοτικός Κήπος της Δράμας δυο και πλέον μήνες μετά την διοργάνωση της Ονειρούπολης η οποία φιλοξενήθηκε στον ίδιο χώρο.

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε ξεκινήσει η απομάκρυνση των κατασκευών και πολλοί ήταν αυτοί που θεώρησαν ότι επίκειται και η αποκατάσταση του Δημοτικού Κήπου και κυρίως του πρασίνου σε αυτόν.
Δυστυχώς παρότι οι κατασκευές της Ονειρούπολης απομακρύνθηκαν δεν προχώρησε η αποκατάσταση του χώρου, που παρουσιάζει εικόνα “οργωμένου χωραφιού” στο κέντρο της πόλης.
Παρότι είναι γνωστή η αδυναμία της υπηρεσίας καθαριότητας και πρασίνου σε επίπεδο επάρκειας προσωπικού, γενικότερη εκτίμηση είναι ότι θα έπρεπε να υπάρξουν παρεμβάσεις αποκατάστασης στις οποίες κανείς δεν θα αρνούνταν να ανταποκριθεί.
Πρόκειται ουσιαστικά για το κεντρικότερο σημείο της πόλης και είναι απο τις πρώτες εικόνες που αντικρίζουν οι επισκέπτες της. Κατά συνέπεια είναι πολύ δύσκολο να θεωρήσει κανείς ότι η κατάσταση που παρουσιάζει μπορεί να θεωρηθεί ως δευτερεύουσας σημασίας για την όποια τοπική αρχή.
Κοινή εκτίμηση των πολιτών που αντικρίζουν την συγκεκριμένη εικόνα είναι ότι θα πρέπει να υπάρξουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από την διοίκηση του Δήμου ώστε να επανέλθει η χλωρίδα και τα άνθη του Δημοτικού Κήπου στην γνώριμη αν όχι σε καλύτερη κατάσταση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η εικόνα της αργής αποκατάστασης του Δημοτικού Κήπου δεν παρατηρείται για πρώτη φορά και βέβαια σκοπός αυτού του κειμένου δεν είναι να επιρρίψει ευθύνες σε οποιονδήποτε για άλλους λόγους. Επίσης σαφώς και δεν ευθύνεται ο θεσμός της Ονειρούπολης για την αργοπορία της αποκατάστασης του τοπίου που ακολουθεί μετά το κλείσιμο της διοργάνωσης κάθε φορά.
Αυτό που προέχει είναι να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν αποκατάσταση του τοπίου όχι μόνο από πλευράς αισθητικής του χώρου αλλά και από πλευράς σεβασμού προς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής του Δημοτικού Κήπου.
Το χειρότερο πάντως δεν είναι τόσο οι αντιδράσεις των κατοίκων της πόλης στην εικόνα που παρουσιάζεται όσο των επισκεπτών που αποκομίζουν λανθασμένες εντυπώσεις και πάντως πολύ μακριά από την εικόνα που τους έχουν περιγράψει για την πόλη και τις φυσικές ομορφιές που διαθέτει.
Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα που υπάρχει αυτή την στιγμή πληγώνει, τους περαστικούς είτε είναι κάτοικοι της πόλης είτε όχι. Ας μην ξεχνούμε ότι πρόκειται για ένα απο τα ιστορικότερα σημεία της πόλης που αποτέλεσε μέρος ιστορικών συναθροίσεων και συναντήσεων αλλά και καταφύγιο ψυχαγωγίας και δροσιάς για μικρούς και μεγάλους κυρίως κατά την θερινή περίοδο διαχρονικά.
Η άμεση αποκατάσταση του Δημοτικού Κήπου επιβάλλεται και αυτό δεν είναι αποτελεί πράξη σεβασμού μόνο προς το περιβάλλον και το μικροκλίμα της περιοχής αλλά και προς την ιστορία του χαρακτηριστικότερου σημείου της πόλης μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ