Αποκαθίστανται οι ζημιές στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας

0
1037

– Επισκευάζονται διάδρομοι και κάγκελα που είχαν υποστεί καταστροφές από πτώσεις δέντρων και την πρόσφατη κακοκαιρία
– Μ. Μουρβετίδης στα «Χ»: H Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Δράμας ξεκινά φυτεύσεις λουλουδιών και νέων δέντρων εντός της πόλης από την επόμενη εβδομάδα

Άρχισαν χθες, Τρίτη, τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, από την Υπηρεσία Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Δράμας. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, μεταξύ αυτών και οι πτώσεις και δέντρων στο πάρκο, δημιούργησαν μία αναπόφευκτα δυσάρεστη εικόνα για τους πολυάριθμους επισκέπτες του.
Πλέον από χθες, όπως σημείωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, επιδιορθώνονται από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Δράμας οι σπασμένοι ξύλινοι διάδρομοι στο πάρκο, όπως και τα σπασμένα κάγκελα της περίφραξης. Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες κόπηκαν πέντε λεύκες που θεωρήθηκαν επικίνδυνες, μετά από υπόδειξη του Δασαρχείου Δράμας. Όπως αποδείχθηκε μετά την κοπή τους, τα δέντρα είχαν σαπίσει εσωτερικά και ήταν πολύ επικίνδυνα, όπως παρατήρησε ο Αντιδήμαρχος, αναφέροντας ότι η Δασική Υπηρεσία υπέδειξε τα συγκεκριμένα δέντρα ως άμεσης προτεραιότητας για κοπή. Στους χώρους όπου κόπηκαν τα επικίνδυνα δέντρα θα φυτευθούν άλλα δέντρα, επίσης κατόπιν υπόδειξης του Δασαρχείου Δράμας, εξηγεί ο κ. Μουρβετίδης και διευκρινίζει ότι, για την ώρα, είχε προτεραιότητα η κοπή των επικίνδυνων δέντρων, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά μέσα στο πάρκο.
Σημειώνεται, πάντως, ότι η πρόσφατη κακοκαιρία οδήγησε σε αρκετές πτώσεις δέντρων και όχι μόνο, μέσα στην πόλη της Δράμας αλλά και στις κοινότητες του δήμου. Πτώσεις δέντρων υπήρξαν στη Χωριστή, στα Κουδούνια, στην Καλλίφυτο (όπου δέντρα έκοψαν καλώδια ηλεκτροφωτισμού). Πτώσεις δέντρων υπήρξαν και εντός της πόλης, όπως στον μίνι περιφερειακό για τη Νέα Αμισό και τον Αρκαδικό, όπου από την πτώση ενός πολύ μεγάλου δέντρου εντός του οδοστρώματος διακόπηκε η κυκλοφορία. Παράλληλα, υπήρξαν πτώσεις σκεπάστρων από πολυκατοικίες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ υπήρξαν πτώσεις και άλλων δέντρων μέσα στον αστικό ιστό, όπως και στην περίπτωση του μικρού πάρκου που βρίσκεται κοντά στη Λεωφόρο Στρατού. Ευτυχώς, από τα προβλήματα αυτά δεν δημιουργήθηκαν ζημιές σε ιδιοκτησίες και σταθμευμένα ΙΧ, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις παρενέβησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Δράμας, προκειμένου να αποκαταστήσουν τα προβλήματα, όπως είπε ο κ. Μουρβετίδης.
Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Δράμας από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει φυτεύσεις λουλουδιών εντός της πόλης, αλλά και φυτεύσεις δέντρων, όπου απαιτείται. Για τον σκοπό αυτό, άλλωστε, πέρα από τα δέντρα που διαθέτει η υπηρεσία του Δήμου Δράμας, θα χορηγηθούν και άλλα από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με το οποίο υπάρχει συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, είχαν φυτευτεί 45 καλλωπιστικά δεντράκια τον περασμένο Ιούνιο σε ένα μεγάλο μέρος της Ανάπλασης του Χειμάρρου Καλλιφύτου μέχρι και το σημείο απέναντι από το φουσκωτό γυμναστήριο στο γήπεδο Κραχτίδη. Κατά μήκος του δρόμου φυτεύτηκαν σφενδάμια, οστριές και άλλα είδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ