Αποκαθίσταται πλήρως το καφέ «Ελευθερία»

0
1632

– Η ΚΥΚΛΩΨ ανέλαβε να καλύψει τις τεχνικές εργασίες που εκτελούνται
– Γ. Δεμερτζής στα «Χ»: «Ο χώρος αποκαθίσταται αυτή τη στιγμή με τον καλύτερο τρόπο»


 

Άρχισαν, με την εμπλοκή των τεχνικών συνεργείων που διέθεσε η δραμινή ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, οι εργασίες αποκατάστασης του πρώτου ορόφου του ιστορικού καφέ Ελευθερία, που ανήκει στον Δήμο Δράμας και βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου.
Στο κτήριο έχουν ήδη τοποθετηθεί σκαλωσιές για τις ανάγκες των παρεμβάσεων στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου και στο μπαλκόνι. Ο ιστορικός χώρος θα παραδοθεί εξωραϊσμένος εντός του Ιουνίου, για να φιλοξενήσει και πάλι εκδηλώσεις πολιτισμού, αλλά και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας, κ. Γιώργος Δεμερτζής, είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Ο οργανισμός ξεκίνησε από το 2021 τις εργασίες στο ισόγειο του καφέ Ελευθερία, προκειμένου αυτό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Φεστιβάλ. Οι εργασίες του ισογείου ολοκληρώθηκαν και πλέον ο Πολιτιστικός Οργανισμός προχωρά, με τη βοήθεια της ΚΥΚΛΩΨ και του Δραμινού Άρη Θεοδωρίδη (τους οποίους και ευχαριστώ), τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στον πρώτο όροφο του κτηρίου. Στο πλαίσιο των εργασιών, θα αποκατασταθεί και το μπαλκόνι του κτίσματος, στο οποίο είχαν διαβρωθεί τα υλικά. Πλέον θα γίνει όπως πρέπει. Αλλά και στο εσωτερικό του πρώτου ορόφου υπήρχε πρόβλημα με τη στέγη, την οποία αποκαταστήσαμε από πέρσι, αλλά πλέον ο χώρος αποκαθίσταται αυτή τη στιγμή με τον καλύτερο τρόπο και με ανθρώπους των τεχνικών συνεργείων που είναι πολύ έμπειροι και εργάζονται με τις οδηγίες που έχουν λάβει από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων της Ξάνθης, η οποία παρακολουθεί την πορεία των εργασιών καθημερινά, όπως και ο Δήμος Δράμας. Στόχος είναι οι παρεμβάσεις να γίνουν με τον καλύτερο τρόπο. Εμείς πήραμε άδεια από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων από πέρσι, προκειμένου ο χώρος να ανακαινιστεί σύμφωνα με την άδεια που βγήκε πριν από μία εικοσαετία, με ό,τι αυτή προέβλεπε για την τοιχοποιία, τα πατώματα και το σύνολο του κτηρίου που θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Η μελέτη των εργασιών την οποία αναθεωρήσαμε έγινε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό. Η ΚΥΚΛΩΨ και ο κ. Θεοδωρίδης μάς βοήθησαν μετά από αίτημα που έκανα (και προς τιμήν τους ανταποκρίθηκαν άμεσα και τους ευχαριστώ πραγματικά). Οι εργασίες που γίνονται τόσο εξωτερικά στον πρώτο όροφο όσο και εσωτερικά όπου απαιτείται, πραγματοποιούνται από τα συνεργεία που διέθεσε η ΚΥΚΛΩΨ. Είναι τα ίδια συνεργεία τα οποία εργάστηκαν και για την αναπαλαίωση του συγκροτήματος Αναστασιάδη στην Αγία Βαρβάρα».
Ο χώρος του ιστορικού καφέ Ελευθερία θα παραδοθεί προς χρήση μετά το πέρας των εργασιών σε λίγες ημέρες, προκειμένου να φιλοξενήσει και πάλι εκδηλώσεις πολιτισμού, εκθέσεις κ.ο.κ., που ήταν αδύνατον να φιλοξενηθούν λόγω της κατάστασης των δύο τελευταίων χρόνων. Ο χώρος, που ήταν ιστορικά σταυροδρόμι ιδεών, τέχνης και πολιτισμού για την πόλη, επιστρέφει για να χαρίσει και πάλι σημαντικές στιγμές στο κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ