Απονεμήθηκε χθες από το Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας το βραβείο στην πρώτη που πέτυχε την εισαγωγή της σε Νομική Σχολή της χώρας

1
6139

Ελένη-Ραφαηλία Γαϊτανίδου: «Θα μου άρεσε να αρχίσω ως μάχιμος δικηγόρος, αλλά μετέπειτα να ασκήσω το επάγγελμα του δικαστή»


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, εορτάζοντας τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, χθες 3 Οκτωβρίου, ημέρα που έχει καθορισθεί ως Εορτή της Δικαιοσύνης, κάλεσε τα μέλη του, Δικηγόρους Δράμας, τους λειτουργούς και εργαζόμενους στον τομέα της Δικαιοσύνης στη Δράμα και όλους τους Δραμινούς συμπολίτες μας στην αρτοκλασία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χρυσοστόμου Δράμας, στις 9.00 π.μ.
Μετά την αρτοκλασία παρατέθηκε πρωϊνό, στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου «Η αυλή του Ήδωνα», καθώς και απονομή του βραβείου «Τηλέμαχος Πελαγίδης», το οποίο έχει θεσμοθετήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας και απονέμεται κάθε έτος στον πρώτο ή πρώτη από την Π.Ε. Δράμας, που πέτυχε την εισαγωγή του/της σε Νομική Σχολή της χώρας μας, κατόπιν Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Φέτος το βραβείο επιδόθηκε στην κα Ελένη- Ραφαηλία Γαϊτανίδου, η οποία ήταν η πρώτη από το Νομό Δράμας, που εισήχθη στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής, όπως ανακοίνωσε στην διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος, ευχόμενος θερμά συγχαρητήρια στην βραβευθείσα και την οικογένειά της. Ο ίδιος επεσήμανε κατά τη διάρκεια της βράβευσης: “Από σήμερα είναι συνάδερφός μας. Ο δικηγορικός σύλλογος θα είναι στο πλάι της για ότι και όποτε το χρειαστεί. Το βραβείο έχει ένα συμβολικό δώρο. Δυο δωροεπιταγές για αγορά νομικών βιβλίων που θα είναι χρήσιμες, αλλά και η βιβλιοθήκη του συλλόγου που είναι αρκετά πλούσια και πλέον προσβάσιμη και από το internet, είναι στη διάθεσή της όποτε θέλει. Δίνουμε όλοι μας τα συγχαρητήριά μας. Έχει κάνει μια εξαιρετική αρχή. Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει έτσι. Είναι ένα μέλος από εμάς και όποτε θελήσει και για ότι χρειαστεί είμαστε εδώ».
Η Ελένη Ραφαηλία Γαιτανίδου, ευχαρίστησε τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας λέγοντας: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη χαρά σήμερα. Είναι αποτέλεσμα των κόπων μου». Η ίδια σημείωσε αργότερα σε δηλώσεις της στα Μέσα ενημέρωσης: «Είναι ένα επάγγελμα που το επέλεξα ενσυνείδητα. Δεν ήταν μια τυχαία επιλογή. Το επιθυμούσα από την Α’ Λυκείου. Το μυστικό θα έλεγα ότι ήταν το πρόγραμμα με σταθερό και καθημερινό διάβασμα αλλά και το ρητό που είχα στη μνήμη μου καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας που είναι: «Τα αγαθά κόποις κτώνται» Tο όνειρό μου ιδανικά είναι να γίνω δικαστής. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτός ο χώρος. Θα μου άρεσε να αρχίσω ως μάχιμος δικηγόρος, αλλά μετέπειτα να ασκήσω το επάγγελμα του δικαστή».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!