Αψυχολόγητοι βανδαλισμοί σε κοινόχρηστους χώρους

0
1506

– Έκοψαν τα καλώδια των προβολέων στο άγαλμα της Νίκης και του φωτισμού στο Χριστουγεννιάτικο έλατο της πλατείας Ελευθερίας
– Εύη Αθανασιάδου στα «Χ»: «Εντάξαμε πόρους 20.000 ευρώ για τη βελτίωση και αποκατάσταση του μνημείου του αγάλματος της Νίκης»

Πονοκέφαλος έχουν γίνει οι αψυχολόγητες δολιοφθορές σε μνημεία, πλατείες, πάρκα και παιδικές χαρές του Δήμου Δράμας. Οι τελευταίες ζημιές που παρατηρήθηκαν αφορούσαν την κοπή καλωδίων ηλεκτροδότησης στους προβολείς που φωτίζουν το άγαλμα της Νίκης αλλά και των καλωδίων φωτισμού στο Χριστουγεννιάτικο έλατο που τοποθετήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας.
Ειδικά για τον χώρο του μνημείου του αγάλματος της Νίκης στην περιοχή της Ανάπλασης, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας, κα Εύη Αθανασιάδου, έχει εντάξει στο τεχνικό της πρόγραμμα του 2022 ποσό 20.000 ευρώ για τη βελτίωση και αποκατάσταση του μνημείου του αγάλματος της Νίκης, προκειμένου να στεγανοποιηθεί και να μονωθεί αλλά και να πάψει να υπάρχει η εικόνα ρύπανσης και διαρροών.
«Το μνημείο έχει υποστεί μέχρι σήμερα αρκετές φθορές αλλά και βανδαλισμούς» σημειώνει η κα Αθανασιάδου και προσθέτει: «Ο χώρος, πέρα από τις αποκαταστάσεις που έγιναν σε τεχνικό επίπεδο από τις υπηρεσίες του δήμου, έχει υποστεί και αρκετούς βανδαλισμούς, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα, αυξάνονται σημαντικά. Αυτό για το οποίο ενημερωθήκαμε τη Δευτέρα είναι ότι κάποιος έκοψε με κοφτάκι τα καλώδια στους προβολείς γύρω από το συντριβάνι. Αυτό αποκαταστάθηκε από την υπηρεσία του Δήμου Δράμας άμεσα. Βέβαια εδώ μιλούμε και για έναν υπαρκτό κίνδυνο, καθώς τα καλώδια έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και θα μπορούσε να συμβεί κάποιο δυσάρεστο περιστατικό, είτε σε αυτούς που έκοψαν τα καλώδια είτε στους επισκέπτες του μνημείου, σε πιθανή επαφή τους με τα κομμένα καλώδια. Το ίδιο έγινε και στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Ελευθερίας, όπου πάλι με κοφτάκι, έκοψαν τα καλώδια που δίνουν ρεύμα στα Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια του δέντρου».
Η κα Αθανασιάδου εξηγεί, ότι πρόκειται για θλιβερά περιστατικά που δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν μια πολιτισμένη κοινωνία και τελικά στρέφονται εναντίον των δημοτών, αφενός διότι δημιουργούν δυσλειτουργία στους χώρους και τις υποδομές και αφετέρου διότι τους χρεώνουν με συνεχείς δαπάνες αποκαταστάσεων.
Η ίδια τονίζει ότι ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα και τα μέσα για να αστυνομεύσει και να διαφυλάξει 100% όλους αυτούς τους χώρους που αποτελούν στόχο βανδάλων. Η αστυνομία, προσθέτει η κ. Αθανασιάδου, είναι ενήμερη για το θέμα αυτό αλλά και οι δημοτικές υπηρεσίες θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε επαγρύπνηση, όπως το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι δημότες.
Βανδαλισμοί υπάρχουν και σε άλλα σημεία όπως οι παιδικές χαρές, με αποτέλεσμα η Κοινότητα Δράμας να εντάσσει στον προϋπολογισμό της συνεχώς ποσά για την αποκατάσταση των παιχνιδιών, των μπασκετών σε αθλητικούς χώρους κλπ. Ωστόσο, αυτοί είναι πόροι που θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν για την δρομολόγηση άλλων έργων.
«Καταδικάζουμε τις ενέργειες βανδαλισμού. Θα πρέπει να αποτρέπουμε και να αποθαρρύνουμε τέτοιες συμπεριφορές, που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης» καταλήγει η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ