Άρχισαν από Αρκαδικό και Στενήμαχο οι εργασίες στις νέες παιδικές χαρές

0
6140

-†Θα κατασκευαστούν συνολικά 6 νέες παιδικές χαρές που θα χρηματοδοτηθούν από την ΣΑΤΑ του Δήμου Δράμας†.
-Μιλάει στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Δράμας κ. Γ. Καψημάλης†.
-Τι γίνεται με την παιδική χαρά στον Δημοτικό Κήπο;

Την κατασκευή 6 νέων παιδικών χαρών άρχισε να υλοποιεί ο Δήμος της Δράμας στην προσπάθειά του να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στις γειτονιές της πόλης.
Οι 6 νέες παιδικές χαρές κατασκευάζονται στον Στενήμαχο, τις Εργατικές κατοικίες Αρκαδικού, τη Χωριστή, τους Αμπελοκήπους, τον Σιδηροδρομικό σταθμό και το Αρκαδικό. Ταυτόχρονα, η μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία της Δράμας για τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις ήδη υπάρχουσες παιδικές χαρές που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Δράμας είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης.
Σύμφωνα με όσα είπε στα “Χ” ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης, «η κατασκευή των νέων παιδικών χαρών ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με τους καθαρισμούς των χώρων όπου θα λειτουργήσουν. Αρχικά κατασκευάζονται οι παιδικές χαρές στις Εργατικές Κατοικίες Αρκαδικού και στην περιοχή της Στενήμαχου. Θα ακολουθήσει η παιδική χαρά των Αμπελοκήπων και στη συνέχεια οι υπόλοιπες. Η κατασκευή των 6 νέων χώρων παιχνιδιού προβλέπεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δράμας και η κατασκευή τους άρχισε μετά από σχετικό διαγωνισμό που προηγήθηκε και γίνεται με χρηματοδότηση, που προέρχεται από την ΣΑΤΑ του Δήμου Δράμας. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 415.000 ευρώ, ωστόσο από την έκπτωση του εργολάβου το κόστος για το σύνολο των 6 παιδικών χαρών διαμορφώνεται τελικά στις 184.000 ευρώ.
Όπως είπε ο κ. Καψημάλης, ο Δήμος της Δράμας έχει σκοπό να προχωρήσει στην κατασκευή και άλλων παιδικών χαρών πέραν των 6 που προαναφέρθηκαν καθώς οι ανάγκες που υπάρχουν για χώρους ψυχαγωγίας των παιδιών είναι υπαρκτές. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο Δήμος της Δράμας μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας, ετοιμάζει μελέτη για συντήρηση και προμήθεια ανταλλακτικών, που αφορά τις ήδη υπάρχουσες παιδικές χαρές που βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Σε περίπου 50 ημέρες από σήμερα εκτιμάται ότι θα έχει γίνει και η υπογραφή συμφωνητικού με τον ανάδοχο του έργου όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος.
Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν ουσιαστικά τον Δήμο Δράμας ένα βήμα μπροστά, στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών που υπάρχουν για νέους χώρους αλλά και στην διαπιστωμένη αναγκαιότητα παρεμβάσεων συντήρησης, στις εν λειτουργία παιδικές χαρές.
Στο σημείο αυτό θυμίζουμε ότι ο Δήμος Δράμας επρόκειτο να καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης για τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς, ως αντικατάσταση της παλαιάς, και στον δημοτικό κήπο της Δράμας προϋπολογισμού 569.000 ευρώ στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το Πράσινο Ταμείο. Μάλιστα με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας είχε καταλήξει σε αποφάσεις για την κάλυψη επιπλέον ποσού, που τυχόν θα χρειασθεί, μέχρι του ύψους των 360.844 ευρώ. Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας παιδικής χαράς στο χώρο που υπήρχε η παλιά και πλέον αποξηλωμένη εντός του Δημοτικού Κήπου της Δράμας. Η αποκατάσταση της παιδικής χαράς στο σημείο αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα πολλών οικογενειών που κατοικούν στο κέντρο της πόλης, μιας και σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του δημοτικού κήπου δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος παιχνιδιού για τα παιδιά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ