Άρχισαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας

0
6908

Κατατίθενται από χθες οι αιτήσεις στο ΚΕΠ του ∆ήμου ∆ράμας

Χατζηπαπαδοπούλου: μόνο με τηλεφωνικά ραντεβού οι αιτήσεις στο ΚΕΠ

Από χθες, Δευτέρα, ξεκίνησαν να κατατίθενται αιτήσεις και δικαιολογητικά στο ΚΕΠ του Δήμου της Δράμας για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και παιδικών κατασκηνώσεων της Αγροτικής Εστίας. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν είτε οι εν ενεργεία αγρότες είτε οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Το χρονικό περιθώριο κατάθεσης των αιτήσεων είναι μέχρι τις 26 Ιουνίου σημείωσε μιλώντας στα “Χ” η προϊσταμένη του ΚΕΠ του

Δήμου Δράμας, κ. Ελισάβετ Χατζηπαπαδοπούλου. Ήδη από χθες Δευτέρα άρχισε να εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τους πρώτους δικαιούχους. Το ενδιαφέρον αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.   «Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν φέτος οι δικαιούχοι  είναι ότι θα πρέπει να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά με το ΚΕΠ του Δήμου της Δράμας για να κλείσουν ραντεβού.

Αυτό συμβαίνει γιατί και εμείς έχουμε προσαρμόσει τη λειτουργία μας με τους κανόνες  πρόληψης και ασφάλειας.»   Σε ότι αφορά στα δικαιολογητικά που απαιτούνται αυτά είναι:

ΑΜΚΑ (άμεσα ασφαλισμένου και προστατευόμενων μελών). Βιβλιάριο ασθενείας ΟΓΑ (άμεσα ασφαλισμένου και προστατευόμενων μελών). Αριθμός Μητρώου ΟΓΑ (είτε ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή απόκομμα καταβολής εισφορών).  Αστυνομική ταυτότητα (άμεσα ασφαλισμένου ή συνταξιούχου και των προστατευόμενων μελών που διαθέτουν ταυτότητα). Στη περίπτωση που συνταξιούχοι του ΟΓΑ λόγω σοβαρής αναπηρίας δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα χωρίς κλήρωση, τότε απαιτείται να  προσκομίσουν αντίγραφο πιστοποίησης αναπηρίας ή απόφαση υγειονομικής επιτροπής.

Επίσης σε περίπτωση υποβολής αίτησης από τρίτο πρόσωπο, πρέπει απαραίτητα να προσκομιστεί εξουσιοδότηση με γνήσιο της υπογραφής. Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό ο ΟΠΕΚΑ τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2020 περιλαμβάνουν:

Κοινωνικό και ιαματικό τουρισμό για 53.500 δικαιούχους. Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για 1.500 παιδιά. Εκδρομικό πρόγραμμα για 12.500 δικαιούχους. Δωρεάν παροχή βιβλίων για 130.000 δικαιούχους. Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου για 32.500 δικαιούχους. Χρηματικά βοηθήματα για 1000 πολύτεκνες μητέρες αγρότισσες και 4000 τρίτεκνες μητέρες αγρότισσες.

Κοινωνικός τουρισμός

Ο κοινωνικός τουρισμός αφορά σε διακοπές 6 ημερών για 50.000 δικαιούχους για το διάστημα από 6 Ιουλίου 2020 έως 10 Μαΐου 2021. Στο πρόγραμμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

α) οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982. β) οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι την 31η Δεκεμβρίου του 2019, καθώς και τα μέλη των παραπάνω  προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ.

Ο ιαματικός τουρισμός αφορά σε διακοπές 6 ημερών και πέντε απλές λούσεις για 3.500 συνταξιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος και των σχετικών καταλυμάτων από 6 Ιουλίου 2020 έως και 10 Μαΐου 2021. Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό το πρόγραμμα έχουν οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ(ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982

Ο εκδρομικός τουρισμός αφορά σε εκδρομές τεσσάρων ημερών για 12500 συνταξιούχους και πάντα με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού από τις 6 Ιουλίου 2020 έως τις 10 Μαΐου 2021. Το 4ημερο των δωρεάν εκδρομών ισχύει εφόσον το κόστος της εκδρομής δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου των 160 ευρώ. Διαμονή θα υπάρχει σε δωμάτια δύο αστέρων και άνω για ξενοδοχεία, τριών και άνω των κλινών για ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι εκδρομείς θα διακινούνται αποκλειστικά και μόνο εντός των ορίων της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ