Χρήστος Μέτιος: Πόροι 89 εκ. ευρώ για την στήριξη της Υγείας

0
3846

∆ιατεθειµένη να συµβάλλει και η ΠΑΜΘ
στην επανέναρξη της οικονοµικής δραστηριότητας

“Αποτελεσματικά ανταποκρίθηκε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις ανάγκες που προέκυψαν από την εμφάνιση της πανδημίας» αυτό δήλωσε χθες ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος κατά την επίσκεψή του στην Δράμα, τονίζοντας ότι πολιτική επιλογή της διοίκησης της ΠΑΜΘ, ήταν, και συνεχίζει να είναι, η στήριξη των νοσοκομείων και της Υγείας γενικότερα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που παρουσιάστηκαν και άλλες που πιθανόν να προκύψουν στην συνέχεια.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ διέθεσε μέχρι σήμερα, και θα διαθέσει στην συνέχεια, συνολικά, χρηματοδοτήσεις ύψους 89 εκ. ευρώ για τη στήριξη των νοσοκομείων και της Υγείας στην περιφέρειά μας, όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ. Στόχος είναι, συνέχισε, τα νοσοκομεία να προμηθευτούν περαιτέρω εξοπλισμό και να εντάξουν επιπλέον ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό. Αυτά έγιναν προκειμένου τα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας να αντιμετωπίσουν όσο γίνεται καλύτερα, δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον, όπως είπε ο κ. Μέτιος. “Η δυσκολία είναι μπροστά μας. Αφορά στην στήριξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει σωστά. Αλλά, εδώ, θα ήθελα να πω ότι οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες. Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Εδώ, όμως, τον πρώτο λόγο έχει η κυβέρνηση με την δρομολόγηση μέτρων, με πολλά από τα οποία έχουμε συμφωνήσει οι περιφερειάρχες και θα στηρίξουμε οικονομικά. Στη συνέχεια θα δούμε τι οικονομικό περιθώριο θα υπάρχει ώστε να δρομολογήσουμε επιπλέον δράσεις στήριξης ” τόνισε για την προσπάθεια επαναλειτουργίας της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή μας ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

Καταπολέμηση κουνουπιών

Τι γίνεται με την καταπολέμηση των κουνουπιών εν όψη καλοκαιριού Σε ερώτηση των “Χ” και για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιφέρεια ΑΜΘ, ο κ. Χρ. Μέτιος δήλωσε ότι η διαγωνιστική διαδικασία για το νέο πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί και η σύμβαση έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για έλεγχο, πριν την υπογραφή με τον εργολάβο. “Είναι θέμα ημερών η υπογραφή της σύμβασης για το νέο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών. Αυτή την στιγμή υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι από το προηγούμενο πρόγραμμα, τους οποίους και χρησιμοποιούμε (ψεκασμοί κλπ) για την φετινή περίοδο. Σύντομα, όμως, θα έχουμε στην διάθεσή μας και τους πόρους από το νέο πρόγραμμα. Ο διαγωνισμός για το νέο τριετές πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερους πόρους, περισσότερους ψεκασμούς, περισσότερες εκτάσεις και μεγαλύτερη συχνότητα ψεκασμών. Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με τον ιό του Δυτικού Νείλου μας οδήγησαν στην πολιτική απόφαση να αυξήσουμε τους πόρους, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα προβλήματα αυτής της μορφής” τόνισε ο κ. Χρήστος Μέτιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!