Έπεσαν οι υπογραφές για τον κόμβο Ξηροποτάμου

0
3606

 

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, οι συμβάσεις για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου του Ξηροποτάμου και την νέα γέφυρα της Μαρμαριάς στον Δήμο Παρανεστίου. Στο θέμα της υπογραφής των συμβάσεων των δυο έργων και την έναρξη της κατασκευής τους, είχαν αναφερθεί τα “Χ” ήδη από τις προηγούμενες ημέρες σε σχετικό ρεπορτάζ όπου φιλοξενήθηκαν αναλυτικές εξηγήσεις του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας κ. Θ. Σιδηρόπουλου, για τα δυο έργα.

Η υπογραφή των συμβάσεων έγινε χθες το μεσημέρι, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Κατά την υπογραφή των συμβάσεων των δυο έργων ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Χρήστος Μέτιος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες που προηγήθηκαν μέχρι να φθάσουν τα δυο έργα στο σημείο που είναι σήμερα.

Ιδιαίτερα επεσήμανε τις ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, όσο των υπολοίπων περιφερειακών συμβούλων της Δράμας αλλά και της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας. “Όλοι κινήθηκαν πολύ γρήγορα, από τη στιγμή της ανακοίνωσης εξασφάλισης της χρηματοδότησης, στις 5 Ιουλίου του 2019. Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και υπογράφονται οι συμβάσεις δυο σημαντικών έργων που θα ενισχύσουν την οδική ασφάλεια στη Δράμα. Τα έργα αυτά χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ” τόνισε ο κ. Μέτιος.

Αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή της γέφυρας της Μαρμαριάς, της οποίας ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 3,5 εκ ευρώ. Εξήγησε ότι η νέα γέφυρα είναι πιο ασφαλής και έχει μήκος 72,6 μέτρα και πλάτος 15 μέτρων. Πρόσθεσε ότι η νέα γέφυρα της Μαρμαριάς βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την παλιά και ότι με την κατασκευή της επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου του άξονα Δράμας – Ξάνθης καθώς με τη νέα χάραξη αποφεύγονται οι επικίνδυνες στροφές. Σχετικά με τον κυκλικό κόμβο του Ξηροποτάμου, ο κ. Μέτιος αναφέρθηκε στα κυκλοφοριακά προβλήματα που υπήρχαν μέχρι σήμερα, λέγοντας ότι ο νέος κόμβος θα αυξήσει την οδική ασφάλεια και θα μειώσει τον χρόνο παραμονής των αυτοκινήτων στον κόμβο. Τόνισε, επίσης, ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, πέραν των άλλων, θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση, θα τοποθετηθούν προστατευτικά στηθαία ενώ θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα των ομβρίων υδάτων που, μέχρι σήμερα, δυσχέραιναν την κίνηση των οχημάτων μετά από έντονες βροχοπτώσεις. Παράλληλα όπως είπε θα γίνουν στο σημείο κατασκευής του έργου και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις. Τα έργα του εν λόγω προγράμματος που αφορούν την Δράμα εξελίσσονται πολύ γρήγορα, είπε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και υλοποιούνται μέσω του προγράμματος οδικής ασφάλειας που έχει ανακοινώσει η Περιφέρεια ΑΜΘ. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα είχε διευκρινίσει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας κ. Θ. Σιδηρόπουλος, σε προηγούμενο ρεπορτάζ των “Χ”, το έργο του νέου κυκλικού κόμβου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Φθινόπωρο, ενώ η νέα γέφυρα της Μαρμαριάς έχει ορίζοντα υλοποίησης δυο έτη από την έναρξη των εργασιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!