Άρχισαν οι εξετάσεις για άδειες οδήγησης

0
2415

Πάνω από 600 υποψήφιοι σε αναμονή

Άρχισαν και πάλι από προχθές Τρίτη στην Δράμα να συμμετέχουν στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών οι εξεταστές – εργαζόμενοι του Υπουργείου Μεταφορών μετά την αποχή τους από τα μαθήματα που είχε σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των υποψηφίων οδηγών το τελευταίο τετράμηνο όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών Δράμας κος Δημήτρης Μακρόπουλος.

Η αποχή από τις εξετάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε διότι οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Μεταφορών που είχαν τον ρόλο του εξεταστή, εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για το νομοσχέδιο με το οποίο προβλέπεται ο περιορισμός των εξεταστών σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού και η περικοπή του επιδόματος που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.
Από την Τρίτη 29 Ιανουαρίου του 2019 αρκετοί από τους εξεταστές άρχισαν να επιστρέφουν στο έργο τους. Τουλάχιστον επτά σε σύνολο 12 περίπου εξεταστών στην Δράμα, άρχισαν να μετέχουν και πάλι στις εξετάσεις δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία περισσοτέρων από 600 υποψηφίων οδηγών που ανέμεναν όλο το προηγούμενο διάστημα το πέρας της αποχής.
Ωστόσο ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων οδηγών που είναι σε αναμονή δεν αναμένεται να μειωθεί άμεσα, όχι τουλάχιστον δραστικά. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Σχολών Οδηγών Δράμας κος Δημήτρης Μακρόπουλος εκτιμά ότι αυτή η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί κλιμακωτά μέχρι τον Ιούνιο. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση, υποψήφιοι που ετοίμασαν τα χαρτιά τους το Φθινόπωρο να μετέχουν σε εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης σχεδόν ένα χρόνο μετά.
Ο κ. Δ. Μακρόπουλος είπε ότι της επιστροφής των εξεταστών στο έργο τους προηγήθηκε απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και με την οποία ορίζεται να γίνονται οι εξετάσεις εντός του ωραρίου εργασίας τους μεταξύ των ωρών 13.00 έως 16.00 με δικαίωμα να αμείβονται και με μία ώρα υπερωρία.
Το πρόβλημα βέβαια της αναμονής που προηγήθηκε αφορούσε όχι μόνο εκατοντάδες υποψηφίους οδηγούς από την Δράμα αλλά και τις περίπου 15 σχολές οδηγών στις οποίες οι υποψήφιοι προετοιμάστηκαν για τις εξετάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτών οδηγών, στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ, το προηγούμενο διάστημα για το ίδιο πρόβλημα.
Ενδεικτική της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί ήταν η εικόνα που μετέφεραν οι σχολές οδηγών μέσω ψηφίσματος που είχαν καταθέσει προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, περιγράφοντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε από την αποχή των εξεταστών. Ανέφεραν μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά “… Αποτέλεσμα, πέραν της συσσώρευσης και ταλαιπωρίας των μαθητών, είναι να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα επιβίωσης στις σχολές μας …καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στον ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, και ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. Το κράτος μας τα ζητάει όλα αυτά δικαίως, αδίκως όμως δεν μας αφήνει να δουλέψουμε ώστε να ανταπεξέλθουμε. Βέβαια σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα λειτουργικά έξοδα των σχολών καθώς και οι ανάγκες των οικογενειών μας…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!