«Επί ποδός» ο Δήμος Προσοτσάνης

0
3012

Εκτενή τα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις

Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετώπισε ο Δήμος Προσοτσάνης από τα πλημμυρικά φαινόμενα που ήταν απόρροια των συνεχών βροχοπτώσεων τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα στην περιοχή της Μαυρολεύκης όπου συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα νερών προερχόμενη από τον κάμπο. “Το θέμα αντιμετωπίστηκε και ήμασταν όλοι εκεί, Δήμος, Πυροσβεστική, Αστυνομία, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου”, τονίζει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης προσθέτοντας ότι προξένησε εντύπωση ότι η ροή του νερού σταμάτησε απότομα ενώ οι βροχοπτώσεις συνεχιζόταν αμείωτα, γεγονός που έβαλε σε σκέψεις ή ότι άνοιξαν το φράγμα του Καλαμπακίου ή ότι έσπασε και διοχέτευσε αυτή την μεγάλη ποσότητα νερού.
Πλημμυρικά φαινόμενα όμως υπήρξαν σε όλη την έκταση του Δήμου Προσοτσάνης, με εντονότερα χαρακτηριστικά στον περιβάλλοντα χώρο του σπηλαίου Αγγίτη, όπου στην λίμνη των Κοκκινογείων έκλεισαν από τα νερά οι δρόμοι προς Γραμμένη και Χαριτωμένη. Μικρότερα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν σε σπίτια στους Πύργους, στον Μεγαλόκαμπο, στην Χαριτωμένη και αλλού.
Ο Δήμος Προσοτσάνης πάντως προχώρησε στην διαδικασία καταγραφής των ζημιών και ήδη έχει αρχίσει τις πρώτες επεμβάσεις εκεί όπου αυτές είναι αναγκαίες. Εφόσον ο καιρός βελτιωθεί θα αρχίσουν καθαρισμοί και των ρεμάτων της περιοχής σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ. Ήδη ο Δήμος Προσοτσάνης με απόφασή του στις 28 Ιανουαρίου προχωρά και στον «Καθαρισμό των αντιπλημμυρικών αυλάκων» της περιοχής.
Όπως είπε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης και στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που έγινε στις 29 Ιανουαρίου “Όλες τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις σε όλες σχεδόν τις κοινότητες του Δήμου Προσοτσάνης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα. Οι τεράστιες ποσότητες νερού που έπεσαν μετέφεραν πολλά φερτά υλικά, κορμούς δέντρων, έφραξαν τη ροή των υδάτων και προκάλεσαν πλημμύρες, σε σπίτια, δρόμους και ρέματα. Επίσης σε ορισμένα σημεία έγιναν κατολισθήσεις και αποκλείστηκαν ορισμένα οδικά δίκτυα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ασφάλεια κατοίκων και οχημάτων. Για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης για το Δήμο μας κατάστασης, όλο το εργατικό προσωπικό του Δήμου μας εργάστηκε μέρα και νύχτα με τα μηχανήματα του Δήμου και κατάφερε να διανοίξει τους δρόμους και να προσφέρει μερική ανακούφιση στους πληγέντες…”.
Το πρόβλημα βέβαια της συνέχειας των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή εφόσον οι βροχοπτώσεις συνεχιστούν είναι υπαρκτό και για τον λόγο αυτό ο Δήμος Προσοτσάνης είναι σε επιφυλακή. Ο Δήμος επίσης έχει ήδη ξεκινήσει σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας ΑΜΘ, την διαδικασία καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν σε οικίες πολιτών από τις έντονες βροχοπτώσεις. Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, αυτά τα στοιχεία θα διαβιβαστούν προς τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης, ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα αποζημιώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!