Άρχισαν οι προεργασίες για το νέο κολυμβητήριο

0
710

– Σε εκκρεμότητα η ανάδειξη του εργολάβου που θα αναλάβει την κατασκευή
– Μέσα στον Σεπτέμβριο σχεδιάζεται να αρχίσει η διαδικασία ανέγερσης


Άρχισε αυτές τις ημέρες η προεργασία για την φάση ανέγερσης του νέου κολυμβητηρίου αφού ολοκληρώθηκε μέσα στο καλοκαίρι η πλήρης κατεδάφιση του παλιού κολυμβητηρίου. Οι εργασίες που γίνονται αυτή τη στιγμή αφορούν εκσκαφές, προκειμένου να αρχίσει μέσα στον Σεπτέμβριο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας» η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου. Αυτός τουλάχιστον είναι ο σχεδιασμός που υπάρχει. Θα πρέπει όμως να προηγηθεί η ανάδειξη εργολάβου για την φάση της κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια η υπογραφή συμφωνητικού με τον ανάδοχο.
Αν τελικώς οι εργασίες για την ανέγερση του νέου κολυμβητηρίου αρχίσουν μέσα στον Σεπτέμβριο, τότε θα υπάρξει και συνέπεια σε σχέση με τις ημερομηνίες στις οποίες αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο. Ο Δήμαρχος Δράμας, είχε δηλώσει τον Ιούνιο ότι το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην αποπεράτωση του έργου είναι 12 με 14 μήνες διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για έργο περίπου 4 εκατ. ευρώ. Σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι ανεκτίμητη η βοήθεια της Raycap αφού για το νέο κολυμβητήριο προηγήθηκε σύμβαση δωρεάς ποσού 455.000 ευρώ από την εταιρεία Raycap προς τον Δήμο Δράμας που αφορούσε την εκτέλεση των υπηρεσιών και μελετών για την καθαίρεση υφιστάμενης παλαιάς στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων και τη μελέτη κατασκευής νέας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας.
Επίσης η Raycap με επιστολή της τον Φεβρουάριο του 2022, εξέφρασε γραπτώς τη βούλησή της να δωρίσει προς τον Δήμο Δράμας και μέρος των δαπανών που χρειάζονται και για κτήριο του κολυμβητηρίου από αξιόπιστους προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών και κατασκευαστές. Στην κατεύθυνση αυτή λοιπόν θέλησε να προχωρήσει στην κάλυψη των εν λόγω δαπανών με ποσό έως τρία εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμος Δράμας από την πλευρά του θα αναλάβει καταρχήν το κόστος της προμήθειας και εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού το οποίο θα αναληφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου και ειδικότερα από πιστώσεις προϋπολογισμού ύψους 724.470 ευρώ.
Η προσπάθεια ανέγερσης νέου κολυμβητηρίου, είχε καθυστερήσει λόγω της εμπλοκής που υπήρχε με τους όρους δόμησης στην περιοχή. Ωστόσο με τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, στη Βουλή και η οποία κατατέθηκε κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και είχε θέμα «Ειδικοί Όροι δόμησης για την ανέγερση νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου στον Δήμο Δράμας» τελικώς προσπεράστηκε το συγκεκριμένο εμπόδιο.
Κολυμβητές και αθλούμενοι συλλόγων και όχι μόνο, αναμένουν να κατασκευαστεί και να αποδοθεί σε χρήση το νέο κολυμβητήριο το συντομότερο δυνατό. Η κατεδάφιση του παλιού κολυμβητηρίου, ήταν μονόδρομος λόγω της επικινδυνότητας που παρουσίαζε, ωστόσο μετά το κλείσιμο του παλιού κολυμβητηρίου, εδώ και δυο χρόνια περίπου, δεν υπάρχει χώρος στη Δράμα για προπονήσεις των αθλητών κολύμβησης καθώς δεύτερο κολυμβητήριο δεν υπάρχει στην πόλη της Δράμας, με αποτέλεσμα να επιλέγονται κολυμβητήρια εκτός Νομού, κάτι που δημιουργεί χρονοκαθυστέρηση και ταλαιπωρία το δίχως άλλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ