Ολοκληρώθηκε στην Περδίκα η ασφαλτόστρωση

0
638

Μετά από τα ρεπορτάζ των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ»


Χθες Πέμπτη –μετά από δυο συνεχή ρεπορτάζ των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας»– αποκαταστάθηκε το οδόστρωμα, με ασφαλτόστρωση, στην οδό Περδίκα, όπου εκτελέστηκαν εργασίες τοποθέτησης του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου, από τους εργολάβους της ΔΕΔΑ.
Η οδός που είχε κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα λόγω έργων, παραδόθηκε στην κυκλοφορία το περασμένο Σαββατοκύριακο και χθες το πρωί έκλεισε και εκ νέου, ωστόσο αυτή τη φορά για να γίνει η πλήρης αποκατάσταση του οδοστρώματος, όχι με άμμο και υλικό «3Α» όπως την πρώτη φορά, αλλά με ασφαλτικό υλικό και εργασίες τελικής αποκατάστασης.
Η ανταπόκριση της ΔΕΔΑ και του εργολάβου στους προβληματισμούς που είχαν εκφράσει κάτοικοι της περιοχής, μέσα από τα «Χ», για την επικινδυνότητα που υπήρχε, ήταν άμεση. Έτσι ένα εμφανές πρόβλημα που υπήρχε και αφορούσε τον κίνδυνο να παρασυρθεί με την πρώτη έντονη βροχόπτωση η άμμος και το υλικό «3Α» που χρησιμοποιήθηκε, πλέον εξαλείφεται. Όπως ελαχιστοποιείται και το πρόβλημα της σκόνης στα σπίτια των περίοικων, πρόβλημα που μόνο όσοι το έχουν ζήσει προσωπικά, σε περίοδο έργων, μπορούν και να το κατανοήσουν.
Την προηγούμενη εβδομάδα τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» δημοσίευσαν σε σχετικό ρεπορτάζ, τις ανησυχίες που εκφράζονται από κατοίκους της οδού Περδίκα, για την επικινδυνότητα που υπήρχε λόγω των υλικών αποκατάστασης των έργων αερίου, στην συγκεκριμένη οδό. Παράλληλα καταγράφηκαν και προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην κυκλοφορία από το κλείσιμο του δρόμου.
Κάτοικοι της περιοχής είχαν δηλώσει στα «Χ» ότι εκτός από την όχληση και τον θόρυβο που έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις μεσημβρινές ώρες, υπήρχε και ένα ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα που αφορούσε την επικινδυνότητα που υπήρχε εξαιτίας των υλικών αποκατάστασης του δρόμου μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του αγωγού. Πιο συγκεκριμένα ανέφεραν ότι ως μέσο αποκατάστασης του δρόμου χρησιμοποιήθηκε άμμος και «3Α», αλλά δεν ρίχτηκαν ασφαλιστικά και σε περίπτωση ραγδαίας βροχόπτωσης, το υλικό αυτό θα μπορούσε να παρασυρθεί και οι λακκούβες των έργων, που βρίσκονται στην μέση ακριβώς του δρόμου, να αποκαλυφθούν και πάλι, δημιουργώντας κινδύνους για οχήματα και διερχόμενους πεζούς.
Από την πλευρά των στελεχών της ΔΕΔΑ, υπήρξε διαβεβαίωση προς τα «Χ» ότι θα ακολουθήσει και αποκατάσταση με ασφαλτικά, κάτι που τελικώς έγινε και μάλιστα άμεσα, όπως αποδείχθηκε, απαλλάσσοντας τους κατοίκους της Περδίκα από περισσότερα προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ