Άρχισαν οι συγχωνεύσεις κλινικών στο νοσοκομείο

0
2808

– Πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου για συνάντηση με τους τρεις βουλευτές
– «Οι εξελίξεις δείχνουν περαιτέρω συρρίκνωση» δηλώνει η πρόεδρος των γιατρών, Παρθένα Κιόρτεβε, στα «Χ»
– Συλλαλητήριο ανακοίνωσαν για τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Δράμας και καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν

Επιβεβαιώνονται όσα είχαν γράψει τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» τις προηγούμενες ημέρες για επικείμενες συγχωνεύσεις κλινικών στο Νοσοκομείο της Δράμας. Από σήμερα Παρασκευή, στον χώρο της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας θα φιλοξενούνται οι κλινικές ΩΡΛ, Ουρολογική και Ορθοπεδική, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται μία δεύτερη κλινική ύποπτων περιστατικών covid στον χώρο της Ορθοπεδικής Κλινικής, όπως έκανε γνωστό χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου της Δράμας, κα Παρθένα Κιόρτεβε.
Οι εξελίξεις αυτές είχαν προβλεφθεί από τις προηγούμενες ημέρες και είχαν εκφραστεί ως εκτιμήσεις στα «Χ» από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Δράμας, λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και του σχεδιασμού για τη λειτουργία μίας δεύτερης κλινική covid.
«Οι εξελίξεις δείχνουν περαιτέρω συρρίκνωση. Ουσιαστικά, στον χώρο της Χειρουργικής Κλινικής θα νοσηλεύονται ασθενείς με διαφορετικά προβλήματα και διαφορετικές ανάγκες. Από την άλλη πλευρά, θα έχουμε σύμπτυξη του ιατρικού προσωπικού σε έναν χώρο περιορισμένο» επισημαίνει χαρακτηριστικά η πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας.
Πάντως, με κοινή χθεσινή ανακοίνωσή τους, τα τρία σωματεία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας έκαναν γνωστό ότι ξεκινούν κινητοποιήσεις για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο Νοσοκομείο της Δράμας, μιλώντας για υποβάθμιση. Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε εκτενής ανακοίνωση των γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας, με την οποία παρατέθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ειδικότερα των αναισθησιολόγων.
Όπως εξήγησε χθες η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας, οι γιατροί του Νοσοκομείου, πέρα από την ανακοίνωση με την οποία έκαναν γνωστά τα προβλήματα που δημιουργούνται, θα συμμετάσχουν μαζί με τα υπόλοιπα δύο σωματεία εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας σε μία πρώτη κινητοποίηση και συγκεκριμένα στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00’ το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Ελευθερίας, για τα προβλήματα του νοσοκομείου, καλώντας και τον κόσμο της Δράμας να συμμετάσχει σε αυτό.

Η ανακοίνωση των τριών σωματείων του Νοσοκομείου
Σε χθεσινή ανακοίνωσή τους τα τρία σωματεία εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Δράμας αναφέρουν τα εξής:
«Είναι γνωστό σε όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και στην τοπική κοινωνία της Π.Ε. Δράμας, από την έναρξη της πανδημίας, ότι το Γ.Ν. Δράμας είναι ένα τραγικά υποστελεχωμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, που βιώνει την τελευταία δεκαετία μία σταδιακή αλλά συνεχιζόμενη υποβάθμιση της λειτουργίας του.
Οι υγειονομικοί από την πρώτη στιγμή τονίσαμε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, εμβολιαστήκαμε δίνοντας το παράδειγμα στους πολίτες και μάλιστα σε ποσοστά μεγαλύτερα από κάθε άλλο εργασιακό κλάδο. Τα ποσοστά εμβολιασμού πλέον αγγίζουν το 95% στους γιατρούς και 90% στους νοσηλευτές. Οι περισσότεροι από τους ανεμβολίαστους συναδέλφους έχουν ήδη νοσήσει και όλοι υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ πριν προσέλθουν στην εργασία.
Η εφαρμογή του οριζόντιου μέτρου της αναστολής εργασίας οδήγησε σε περαιτέρω αποδυνάμωση του νοσοκομείου μας, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η λειτουργία του να κρίνεται από οριακή έως επισφαλής, ενώ σενάρια αναφέρουν ως πιθανό το κλείσιμο του Γ.Ν. Δράμας ή τη συνένωσή του με νοσοκομεία όμορων νομών.
Εμείς, ως εργαζόμενοι, εδώ και 1,5 χρόνο δουλεύουμε ασταμάτητα, σε επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς ρεπό, με αναστολή αδειών και με πλήρη σωματική και ψυχολογική εξουθένωση.
Παράλληλα, όμως, κάτω από τις μάσκες μας έχουμε φωνή και από την πρώτη στιγμή έχουμε αναδείξει τα οξυμμένα προβλήματα του Νοσοκομείου μας στην περίοδο της πανδημίας.
Λέμε ΟΧΙ στον διαχωρισμό των εργαζομένων. Κατάργηση όλων των διατάξεων που, με πρόσχημα την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό, οδηγούν σε ποινές, στέρηση μισθού και αναστολές. Να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση των ΣΔΙΤ και συγχωνεύσεις μονάδων υγείας.
Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. ΕΝΤΑΞΗ των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
Εδώ και τώρα να αρθούν όλες οι αναστολές και να επιστρέψει το προσωπικό στο Νοσοκομείο! Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος! Στεκόμαστε ενωμένοι, μια γροθιά!
Με αλληλεγγύη – δίνουμε απάντηση στους ανορθολογισμούς αλλά και στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, φορείς, σωματεία, τον λαό της περιοχής μας να διεκδικήσουμε: Ανοιχτά Νοσοκομεία, πλήρως στελεχωμένα.
Την Δευτέρα 13/9 στις 19:00’ στην κεντρική πλατεία Δράμας. Προσυγκέντρωση των συναδέλφων στην πύλη του Νοσοκομείου και πορεία 18:00’ μ.μ.».

Η συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου με τους τρεις Βουλευτές για τις εξελίξεις στο Νοσοκομείο Δράμας
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ», με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της διοίκησης του με τους τρεις Βουλευτές του Νομού Δράμας, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και να δρομολογηθούν κινήσεις με σκοπό την επίλυσή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ