Άρχισαν τα έργα της παρακαμπτηρίου

0
1500

Πρόκειται για μέρος του έργου υλοποίησης του νέου κυκλικού κόμβου Ξηροποτάμου.

Ξεκίνησε η κατασκευή της παρακαμπτηρίου οδού για την διέλευση των οχημάτων που θα χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των έργων κατασκευής του κυκλικού κόμβου Ξηροποτάμου.
Πρόκειται για δρόμο που θα εξυπηρετήσει την κίνηση των αυτοκινήτων κατά την διάρκεια των έργων, ο οποίος περνά από τον χώρο αγροτεμαχίων που βρίσκονται δίπλα στον κόμβο. Η ολοκλήρωση της παρακαμπτηρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δέκα περίπου ημέρες, εξήγησε στα “Χ” ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Θεόδωρος Σιδηρόπουλος. Η παρακαμπτήριος είναι μέρος του συνολικού έργου κατασκευής του κυκλικού κόμβου Ξηροποτάμου που αρχικά επρόκειτο να αρχίσει να κατασκευάζεται μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο λόγω καθυστερήσεων από πλευράς εμπλεκομένων υπηρεσιών και μόνο, ξεκίνησε να υλοποιείται αυτές τις ημέρες.
Το συνολικό έργο του κυκλικού κόμβου, πρόκειται να παραδοθεί πριν το τέλος του 2020 σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων κάτι που παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν είναι ακόμη εφικτό.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του έργου θα γίνει και βελτίωση του οδοστρώματος μέχρι και το σημείο του ξεροχειμάρρου στην περιοχή της Τσομπάνκα (σ.σ. Μάρμαρα Λαζαρίδη). Το έργο περιλαμβάνει και την εγκατάσταση αγωγού απομάκρυνσης των όμβριων υδάτων από τη διασταύρωση του Ξηροποτάμου, όπως επίσης φωταγώγηση, κάθετη και οριζόντια οδοσήμανση και διαγράμμιση.
Όπως είχε διευκρινίσει σε προηγούμενες δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γ. Παπαδόπουλος, στο έργο της Π.Ε. Δράμας δεν προβλέπεται πεζοδρόμηση, διότι οι πεζοδρομήσεις εντάσσονται στις αρμοδιότητες του Δήμου Δράμας.
Το συγκεκριμένο έργο, πέρα από τον κυκλικό κόμβο Ξηροποτάμου περιλαμβάνει μία ευρύτερη παρέμβαση αναβάθμισης της περιοχής.Στην κατεύθυνση αυτή σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, ο Δήμος Δράμας συμπληρωματικά έχει ολοκληρώσει μελέτη παρέμβασης ύψους 600.000 ευρώ που αφορούν ολόκληρη την εν λόγω περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις στον κυκλικό κόμβο Ξηροποτάμου περιλαμβάνουν την κατασκευή διαβάσεων πεζών, την κατασκευή στηθαίων ασφαλείας με σήμανση και την αναβάθμιση της αισθητικής της περιοχής με διαμόρφωση χώρων πρασίνου εκατέρωθεν του κόμβου.
Παράλληλα, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή κατά τις έντονες βροχοπτώσεις και αφορά τα όμβρια νερά με την κατασκευή συστήματος από αγωγούς και φρεάτια, που θα παροχετεύουν τα όμβρια στον παρακείμενο χείμαρρο. Θα βελτιωθούν ακόμα και οι προσβάσεις στον καινούργιο κόμβο σε περιμετρική ακτίνα περίπου 100 μ. Ο κόμβος θα είναι ισόπεδος, διαμέτρου 45 μ., τετρασκελής με μια λωρίδα κυκλοφορίας με πλάτος λωρίδας κυκλοφορίας 6,10 μ. Παρόμοια μελέτη για την κατασκευή κυκλικού κόμβου υπάρχει από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας και για τη διασταύρωση της Σόφτεξ (στον κόμβο του Περιφερειακού άξονα). Πρόκειται για παρεμβάσεις όμοιες με αυτές που προηγήθηκαν στον κυκλικό κόμβο Δράμας – Καβάλας που βρίσκεται στο ύψος του ξενοδοχείου «Κούρος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!