Άρχισε, έστω και με καθυστέρηση, η υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης

0
18714

Τελικώς υλοποιήθηκε η διαβεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τη διοίκηση της ΕΑΣ Δράμας

Ξεκίνησε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στις 15 Απριλίου, η υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης έτους 2021 μέσω της οποίας χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνες των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που συνδέονται με εκτάσεις ή ζωικό κεφάλαιο.
Η έναρξη της διαδικασίας είχε καθυστερήσει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα ρευστότητας στους παραγωγούς κατά την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου, όπως είχαν γράψει τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» τις προηγούμενες ημέρες. Τελικώς φάνηκε ότι οι διαβεβαιώσεις που υπήρξαν από την διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, προς τον πρόεδρο της ΕΑΣ Δράμας κ. Γιάννη Κεσκίνογλου, ο οποίος επικοινώνησε με τη διοίκηση του οργανισμού ζητώντας ενημέρωση για το θέμα αυτό, πραγματοποιήθηκαν.
Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 15 Απριλίου, η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2021 (ΕΑΕ 2021) υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον ίδιο το δικαιούχο ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του:
– Είτε με απευθείας χρήση της εφαρμογής κατόπιν εγγραφής στο online σύστημα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
– Είτε μέσω Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) που έχει πιστοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ειδικά για τον σκοπό αυτόν και δραστηριοποιείται στην περιοχή που βρίσκεται η έδρα της εκμετάλλευσής του, αφού εκδώσει το μοναδικό «κωδικό υποβολής».
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων θα καθοριστεί με σχετική Υπουργική Απόφαση. Για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστέρησης, επιβάλλεται ποινή 1% επί της δικαιούμενης ενίσχυσης (εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων). Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.
Προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού έγγραφο με οδηγίες της διαδικασίας για την υποβολή της αίτησης.
Η ορθή συμπλήρωση της αίτησης, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του δικαιούχου διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ τυχόν λανθασμένη δήλωση των στοιχείων της εκμετάλλευσης, θα έχει ως συνέπεια την επιβολή κυρώσεων. Για τον λόγο αυτό καλούνται οι δικαιούχοι να συμπληρώνουν τις αιτήσεις τους με τη δέουσα προσοχή και να προχωρούν σε οριστική υποβολή αυτών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου της ορθότητας των στοιχείων που δηλώνονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ