Άρχισε η αντικατάσταση του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο «Αλ. Φρούσιος»

0
1532

Στη θέση του παλιού τάπητα θα εγκατασταθεί ένας νέος, μπλε χρώματος, με τις ίδιες διαστάσεις

Άρχισαν οι εργασίες αντικατάστασης του ταρτάν και των υποδομών στο αγώνισμα του επί κοντώ στο δημοτικό στάδιο «Αλέκος Φρούσιος» από τον ανάδοχο που ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο για λογαριασμό του Δήμου Δράμας. Με τη χρήση εκσκαφέων και φορτηγών προχωρά η αποξήλωση του παλιού και φθαρμένου τάπητα, τα τμήματα του οποίου μεταφέρονται εκτός δημοτικού σταδίου. Μετά από αυτή τη διαδικασία, θα αρχίσει η φάση της τοποθέτησης του νέου τάπητα και των υποδομών στο αγώνισμα του επί κοντώ.
Στον χώρο των εργασιών βρέθηκε χθες ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Γιάννης Καψημάλης, ο οποίος είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι τα έργα θα συνεχιστούν μέσα στον Σεπτέμβριο, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Ο νέος τάπητας θα είναι στις ίδιες διαστάσεις με τον σημερινό, αλλά διαφορετικού χρώματος (μπλε). Όπως είπε επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, οι εγκαταστάσεις του δημοτικού σταδίου σύντομα θα έχουν ένα καινούργιο και πιο ασφαλές ταρτάν για τις προπονήσεις των αθλητών.
Το έργο είναι της τάξης των 600.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και αφορά την πλήρη αντικατάσταση του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο. Στο πλαίσιο των εργασιών που θα γίνουν, προβλέπεται και η προμήθεια νέου στρώματος για το αγώνισμα του επί κοντώ.
Αυτό, βέβαια, είναι μόνο ένα μέρος της προσπάθειας για την αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου. Το δεύτερο και μεγαλύτερο έργο αφορά την κατασκευή νέων κερκίδων και τη δημιουργία ενός πολυχώρου εκγύμνασης, για τη μελέτη του οποίου υπήρξε συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας με τους μηχανικούς του Δραμινού κ. Άρη Θεοδωρίδη, ο οποίος είναι και δωρητής της μελέτης. Ο πλήρης φάκελος του έργου υποβλήθηκε για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προκειμένου να τύχει χρηματοδότησης. Σύμφωνα με όσα είπε χθες στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, η προοπτική ένταξης του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι πολύ καλή, καθώς οι μελέτες του έργου, που έχουν γίνει από τους μηχανικούς του κ. Θεοδωρίδη σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, είναι πραγματικά πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα.
Η συνολική αναβάθμιση του δημοτικού σταδίου και κυρίως η κατασκευή του χώρου εκγύμνασης και των νέων κερκίδων ήταν ένα αίτημα πολλών ετών για τον αθλητικό κόσμο της πόλης. Το δημοτικό στάδιο, εκτός από τον Πανδραμαϊκό, χρησιμοποιείται και από δεκάδες αθλητές του στίβου και συλλόγους σε καθημερινή βάση. Η κατάσταση των κερκίδων και οι πεπαλαιωμένες υποδομές που υπήρχαν όχι μόνο αποτελούσαν εμπόδιο στις προπονήσεις, αλλά και δεν επέτρεπαν τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων.
Εφόσον μετά την αντικατάσταση του ταρτάν εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση των κερκίδων, με την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», τότε το δημοτικό στάδιο, που αποτέλεσε για δεκαετίες χώρο εκγύμνασης για δεκάδες Δραμινούς αθλητές και πρωταθλητές, θα αναβαθμιστεί πλήρως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ