Άρχισε η αποκατάσταση των διαβάσεων πεζών

1
537

Μετά από πολύμηνη αναμονή και προβλήματα, το έργο επιτέλους εκτελείται


Άρχισε την περασμένη Τετάρτη η αποκατάσταση των διαβάσεων πεζών, μέσα στην πόλη της Δράμας, έργο που εκκρεμούσε, τα τελευταία δυο χρόνια. Η αρχική προσπάθεια εκτέλεσης αυτών των εργασιών από εργολάβο του Δήμου Δράμας έγινε πριν από αρκετούς μήνες, ωστόσο σταμάτησε άδοξα, καθώς διαπιστώθηκαν προβλήματα με την ποιότητα του υλικού χρωματισμού των διαβάσεων. Από την πλευρά του Δήμου Δράμας, στην διάρκεια κατ’ επανάληψη συζητήσεων για το θέμα, διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι το πρόβλημα οφειλόταν σε αστοχία του υλικού και ότι θα έπρεπε να γίνει προμήθεια νέου υλικού, για να αρχίσει και πάλι η διαδικασία χρωματισμού των διαβάσεων πεζών.
Πάντως από την πλευρά των εργολαβικών τεχνικών συνεργείων που επιφορτίστηκαν με την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, διατυπώθηκε προς τα «Χ» η άποψη ότι η παύση των εργασιών πριν από αρκετούς μήνες, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν δεν αποκλείεται να οφείλεται όχι στην αστοχία υλικού αλλά και στο ασφαλτικό υλικό του οδοστρώματος, που παρουσίαζε διαφορές μεταξύ των σημείων διαβάσεων. Δεν μπορεί όπως είπαν άνθρωποι των τεχνικών συνεργείων, οι διαβάσεις να χρωματίστηκαν σωστά σε κάποια σημεία και να παρουσίαζαν προβλήματα σε άλλα σημεία και για αυτό να ευθύνεται το υλικό χρωματισμού που ήταν το ίδιο» όπως είπαν τεχνικοί του συγκεκριμένου έργου.
Πάντως για την καθυστέρηση του έργου χρωματισμού των διαβάσεων πεζών υπήρξαν πολλές αντιπαραθέσεις στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Ευτυχώς το έργο τελικώς άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Ο χρωματισμός των διαβάσεων άρχισε πρώτα έξω από τις σχολικές μονάδες προκειμένου αυτές να είναι έτοιμες για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου που αρχίζει σήμερα με τον Αγιασμό. Όπως έλεγαν πάντως στα «Χ» άνθρωποι των τεχνικών συνεργείων, παρότι παραγγέλθηκαν μεγαλύτερες ποσότητες συσκευασιών χρώματος, από την εταιρεία που τα παράγει, τελικώς έλαβαν περίπου τη μισή ποσότητα, που ήταν και άμεσα διαθέσιμη. Οι εργασίες συνεχίζονται με την ελπίδα ότι θα είναι εφικτός ο χρωματισμός του συνόλου των διαβάσεων πεζών μέσα στην πόλη και δεν θα παρουσιαστούν εκ νέου προβλήματα καθυστερήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η Κοινότητα Δράμας πάντως έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της 130.000 ευρώ για αυτά τα έργα, που περιλαμβάνουν οριζόντιες και κάθετες σημάνσεις, όπως είπε σε προηγούμενες δηλώσεις της στα «Χ» η πρόεδρος της Κοινότητας Δράμας κα Εύη Αθανασιάδου, η οποία μιλώντας με την εργολαβική εταιρεία που ανέλαβε το έργο έλαβε την διαβεβαίωση ότι το έργο χρωματισμού των διαβάσεων θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Όπως έχουν γράψει τα «Χ» και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, το θέμα της αποκατάστασης των διαβάσεων πεζών δεν είναι καθόλου ασήμαντο, καθώς έχει να κάνει με την ασφάλεια διέλευσης μέσα στην πόλη και πολύ περισσότερο με τις μετακινήσεις των παιδιών προς και από τα σχολεία που ανοίγουν σήμερα για τη νέα σχολική σεζόν με τον καθιερωμένο Αγιασμό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η συντήρηση του χρωματισμού των διαβάσεων από πότε θεωρείτε έργο και όχι διαδικασία συντήρησης ;
    Γίνεται ανακοίνωση για τα αυτονόητα ;
    Είναι κατάντια να ασχολείται κάποιος αιρετός , με πράγματα που μπορούν να τρέξουν χωρίς κάποια παρέμβαση , από τις αρμόδιες υπηρεσίες !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ