Άρχισε η αποκατάσταση των τομών του αερίου

0
861

– Η πίεση φαίνεται να έφερε αποτελέσματα: Άρχισε η ρίψη ασφαλτικού από την περιοχή νότια της οδού Ιουστινιανού
– Το μήκος των τομών που θα πρέπει να καλυφθούν με ασφαλτικό είναι 5,7 χιλιόμετρα, τόνισε στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας


Άρχισε επιτέλους η αποκατάσταση των τομών που έγιναν στους δρόμους της πόλης για την εγκατάσταση του νέου δικτύου φυσικού αερίου, με τη ρίψη ασφαλτικού. Το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση σε πεζούς, οδηγούς και καταστηματάρχες, φαίνεται ότι πλέον αρχίζει να λύνεται, αφού οι εργολάβοι της εταιρείας αερίου άρχισαν να αποκαθιστούν τις τομές με τα κατάλληλα υλικά.
Η ρίψη ασφαλτικού στις τομές του οδοστρώματος έχει αρχίσει να γίνεται από την περιοχή που βρίσκεται βόρεια του γηπέδου της Δόξας και μέχρι το ύψος της οδού Ιουστινιανού, όπου υπήρχαν και πάρα πολλά έργα των εργολάβων της ΔΕΔΑ. Το μήκος των τομών που θα πρέπει να καλυφθούν με ασφαλτικό είναι 5,7 χιλιόμετρα, όπως είπε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δράμας, κ. Γιάννης Καψημάλης, μεταφέροντας την πληροφόρηση ότι αρχίζουν ανάλογα έργα αποκατάστασης των τομών με ασφαλτικό και στην περιοχή του Νοσοκομείου, όπου έγιναν και οι πρώτες εργασίες εγκατάστασης του νέου δικτύου φυσικού αερίου.
Ο Αντιδήμαρχος τόνισε για μία ακόμα φορά ότι η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο οδόστρωμα ήταν απαράδεκτη, και για τον λόγο αυτό υπήρχαν συνεχείς οχλήσεις προς τη ΔΕΔΑ από τη πλευρά του Δήμου Δράμας, που μάλιστα έγιναν εντονότερες από τις 4 Απριλίου του 2022. Ο κ. Καψημάλης επανέλαβε ότι δυστυχώς αρκετοί δημότες έχουν την εντύπωση ότι για την κατάσταση αυτή είχε ευθύνες ο Δήμος Δράμας, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι αποκαταστάσεις του οδοστρώματος ήταν στην ευθύνη των εργολάβων των έργων της ΔΕΔΑ, η οποία λειτουργεί σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς και δεν οφείλει να εξασφαλίζει άδεια από κανένα δήμο για τις εργασίες της.
«Το έχω πει και προσωπικά, ότι η κατάσταση ήταν απαράδεκτη και για αυτό δεν ευθύνεται ο Δήμος Δράμας. Ήμουν σε καθημερινή επικοινωνία με τη ΔΕΔΑ από τις 4 Απριλίου, με έγγραφα και οχλήσεις, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο οδόστρωμα. Το θέμα είναι ότι τα έργα αυτά θα έχουν και συνέχεια μέχρι το τέλος του 2023 και, επειδή η ΔΕΔΑ έχει τους δικούς της εργολάβους, θα πρέπει να φροντίσουν να γίνονται άμεσα οι αποκαταστάσεις του οδοστρώματος με ασφαλτικό και να συντονιστούν καλύτερα» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας και πρόσθεσε ότι ο δήμος συνεχίζει να είναι καθημερινά σε επαφή με τη ΔΕΔΑ και απαιτεί να γίνονται άμεσα οι αποκαταστάσεις του οδοστρώματος.
Υπενθυμίζεται ότι η αγανάκτηση που εκφράστηκε από μεγάλο μέρος των πολιτών το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στους δρόμους της πόλης από τα έργα του αερίου, έφθασε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το πρόβλημα με την αποκατάσταση των δρόμων και την όχληση που παρατηρήθηκε στη ζωή της πόλης, μετά το πέρας των εργασιών από τα συνεργεία που εργάζονται για την εγκατάσταση του φυσικού αερίου, έφεραν πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο ο κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, όσο και οι κ.κ. Φώτης Νικολαΐδης και Στέλιος Μελισσινός, όπως και άλλα μέλη του συλλογικού οργάνου.
Μάλιστα, ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, είχε δηλώσει, τοποθετούμενος στο θέμα αυτό, χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να δεχτώ ότι ένα διάστημα, λόγω του καιρού, δεν μπορούσε να πέσει ασφαλτικό. Από τη στιγμή, όμως, που έχει φτιάξει ο καιρός και μπορεί να στρωθεί ασφαλτικό, δεν μπορεί η Καβάλα να κλείνει όλες τις τομές της και η Δράμα όχι. Αυτό γιατί γίνεται; Γιατί υπάρχουν δύο ξεχωριστοί εργολάβοι. Αλλιώς δουλεύει ο ένας εργολάβος και αλλιώς ο δεύτερος. Όμως δεν απασχολεί καθόλου τη Δημοτική Αρχή και εμένα προσωπικά, ποιος είναι ο εργολάβος. Όταν ενημερώθηκα και από τις υπηρεσίες, πήρα προσωπικά ο ίδιος τηλέφωνο τον διευθύνονται σύμβουλο της ΔΕΔΑ. Απαράδεκτη η κατάσταση» τόνισε ο κ. Μαμσάκος και συνέχισε: «Αν δεν προχωρήσουν σε μέτρα, θα αναγκαστώ να πάω στον εισαγγελέα. Πότε θα ληφθεί πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχουμε σε όλη την πόλη, όταν θα έχουμε κάποιο ατύχημα;». Μάλιστα, είχε προσθέσει: «Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε αυτή την εβδομάδα να ρίξουν ασφαλτικά. Μια τελευταία ακόμα διορία. Αν αυτή η διορία δεν εκληφθεί σοβαρά, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, σας δηλώνω ότι θα καταθέσω μήνυση».
Εκ των πραγμάτων, φαίνεται ότι η αυξανόμενη πίεση προς τη ΔΕΔΑ άρχισε να φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα, αφού η αποκατάσταση των τομών στο οδόστρωμα άρχισε να αποκαθίσταται με ασφαλτικό. Ας ελπίσουμε ότι θα αποκατασταθούν σύντομα και τα 5,7 χιλιόμετρα τομών που έχουν γίνει στο οδόστρωμα, αλλά και ότι πλέον οι αποκαταστάσεις του οδοστρώματος μετά το πέρας των έργων, που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του 2023, θα είναι άμεσες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ