Άρχισε η διάθεση εισιτηρίων της Αγροτικής Εστίας από το ΚΕΠ του Δήμου Δράμας

0
6566

Μέχρι πότε να κάνουν χρήση των παροχών οι δικαιούχοι – Μέχρι τέλος Αυγούστου πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους.
Μιλάει στα “Χ” η προϊσταμένη του ΚΕΠ του Δήμου Δράμας κ. Ελισάβετ Χατζηπαπαδοπούλου.

Από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου διατίθενται στους δικαιούχους τα εισιτήρια των παροχών της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ) για το έτος 2020 από το ΚΕΠ του Δήμου Δράμας. Οι παροχές του οργανισμού είναι αρκετές και αφορούν προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ιαματικού τουρισμού, εκδρομικού τουρισμού, παιδικές κατασκηνώσεις, δωρεάν βιβλία, δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και χρηματικά βοηθήματα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες.
Οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης και από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.opeka.gr/agrotiki-estia ilektronikesypiresies/ (επιλογή: κληρωθέντες δικαιούχοι)
Η κα Ελισάβετ Χατζηπαπαδοπούλου, προϊσταμένη του ΚΕΠ του Δήμου Δράμας, δήλωσε στα «Χ» «μόλις οι ενδιαφερόμενοι διαπιστώσουν ότι έχουν κληρωθεί, το ΚΕΠ του Δήμου Δράμας αναλαμβάνει την εκτύπωση του εισιτηρίου για το πρόγραμμα των τετραήμερων εκδρομών ή το πρόγραμμα των πέντε διανυκτερεύσεων. Φέτος είχε αρκετά προβλήματα η εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ με αποτέλεσμα πολλοί δυνητικά δικαιούχοι, να μην καταφέρουν να κάνουν καν αίτηση».
Σχετικά με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ωφελούμενοι, αφού πρώτα διαπιστώσουν ότι είναι δικαιούχοι, η προϊσταμένη του ΚΕΠ του Δήμου Δράμας διευκρίνισε ότι:
«Για το πρόγραμμα των πέντε διανυκτερεύσεων, οι ωφελούμενοι μπορούν μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ να δουν τα διαθέσιμα ξενοδοχεία σε όλη την χώρα και ανάλογα με την επιλογή τους να επικοινωνήσουν με τους ξενοδόχους και να συνεννοηθούν για τις διαθέσιμες ημερομηνίες κράτησης. Στη συνέχεια, οι ξενοδόχοι στέλνουν είτε στους δικαιούχους είτε στο ΚΕΠ την προκράτηση, δηλαδή μια αναλυτική σελίδα με την επωνυμία του ξενοδοχείου και από πότε μέχρι πότε θα δεχτεί τον δικαιούχο. Ακολούθως το ΚΕΠ του Δήμου της Δράμας κάνει καταχώρηση του ξενοδοχείου και των ημερομηνιών διανυκτέρευσης μέσα στο σύστημα και εντός μισής ώρας είναι έτοιμα προς εκτύπωση το έγγραφο με την τελική κράτηση για συγκεκριμένο ξενοδοχείο και συγκεκριμένη ημερομηνία.
Για το πρόγραμμα των τετραήμερων εκδρομών, οι ωφελούμενοι μπορούν να προσέρχονται στο ΚΕΠ, από όπου γίνεται είσοδος στο σύστημα του ΟΠΕΚΑ και διαπιστώνεται το δικαίωμα του υποψηφίου. Ακολούθως εκτυπώνεται μία ανοιχτή κράτηση και στη συνέχεια ο δικαιούχος μπορεί να παρακολουθεί μέσω των τουριστικών γραφείων τις εκδρομές που διοργανώνονται προκειμένου να κάνει την επιλογή του.
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα των δωρεάν βιβλίων οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται απευθείας στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία όπου με τον ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους μπορούν να κάνουν χρήση του σχετικού κουπονιού.
Οι δικαιούχοι των δωρεάν εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων μπορούν να προσέρχονται στο ΚΕΠ, από όπου εκτυπώνεται το εισιτήριο. Στη συνέχεια όποια θεατρική παράσταση επιλογής τους κάνει δεκτά εισιτήρια του ΟΓΑ μπορούν να κάνουν χρήση του εισιτηρίου για να την παρακολουθήσουν. Τα εισιτήρια ισχύουν για μια και μόνο παράσταση.
Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι των εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού θα πρέπει να προχωρήσουν στις απαιτούμενες διαδικασίες μέχρι τέλη Αυγούστου. Αν μέχρι τότε δεν αναζητήσουν το εισιτήριό τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μετά τις 5 Σεπτεμβρίου, τα εισιτήρια θα επαναδιατεθούν. Οι δικαιούχοι των δωρεάν βιβλίων θα πρέπει να αναζητήσουν τα κουπόνια που δικαιούνται μέχρι 28 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, καθώς και για τις ημερομηνίες που ισχύουν για τις υπόλοιπες παροχές, μπορούν να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2521-351368 και 51365 στο ΚΕΠ του Δήμου Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ