Εξωτερικοί απινιδωτές σε 9 σημεία της Προσοτσάνης

1
5098

Μετά από μεγάλη δωρεά της εταιρείας FHL Κυριακίδης

Σε μια ευγενική αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική κίνηση προχώρησε η εταιρεία FHL Κυριακίδης δωρίζοντας στον Δήμο της Προσοτσάνης απινιδωτές που θα τοποθετηθούν σε εννέα σημεία τόσο στην έδρα του δήμου όσο και τις κοινότητες. Πρόκειται για απινιδωτές RADIAN HR501 που δωρίστηκαν από την ανώνυμη εταιρεία, η οποία, όπως είναι γνωστό, εδρεύει στο Βιοτεχνικό Πάρκο Προσοτσάνης.
Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης μιλώντας στα “Χ”, ο δήμος αποτελείται από αρκετές κοινότητες αρκετές εκ των οποίων είναι απομακρυσμένες. Σε πρώτη φάση θα επιλεγούν εννέα σημεία σε αγροτικά ιατρεία της περιοχής όπου θα τοποθετηθούν οι απινιδωτές. Ωστόσο, θα προχωρήσει και η εκπαίδευση πολιτών που θα μπορούν να χειρίζονται αυτόν τον εξοπλισμό. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο δήμος Προσοτσάνης διαθέτει χρήση απινιδωτών σε δημόσιους χώρους και η ευγενική προσφορά της FHL Κυριακίδης, ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο, εξήγησε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την εταιρεία. Η τοποθέτηση αυτού του εξοπλισμού σε συνδυασμό με την εκπαίδευση πολιτών στον χειρισμό τους μπορεί να σώσει ζωές και αυτό είναι πολύ σημαντικό επεσήμανε ο κ. Θ. Αθανασιάδης.
Aξίζει να υπενθυμίσουμε ότι με την βοήθεια της εταιρείας Raycap και υπό την αιγίδα της Καρδιολογικής Εταιρείας Ελλάδας, τοποθετήθηκαν πέρσι περίπου 30 αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, σε δημόσιους χώρους και χώρους που ανήκουν στον Δήμο Δράμας.
Οι απινιδωτές εγκαταστάθηκαν σε αρκετά σημεία της πόλης, όπως στον Δημοτικό Κήπο, στην Αστυνομική Διεύθυνση, στο γήπεδο Κραχτίδη, στο Κολυμβητήριο κ.α. προκειμένου οι δημότες να κάνουν χρήση των μηχανισμών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Τέτοιοι μηχανισμοί που είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για την ανθρώπινη ζωή, όταν αυτή κινδυνεύει, τοποθετήθηκαν στα τέσσερα ΚΑΠΗ του Δήμου Δράμας, στο ΚΗΦΗ, στον 1ο Παιδικό Σταθμό αλλά και στη ΔΕΥΑΔ, όπου προσέρχονται οι καταναλωτές για την αποπληρωμή των λογαριασμών τους. Ήδη προηγήθηκε και εκπαίδευση από την εταιρεία που τοποθέτησε τους απινιδωτές, ενώ έγιναν και σχετικές ομιλίες εκ μέρους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Γιατί είναι σημαντικοί οι απινιδωτές
Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ) είναι μια αυτόνομη, απλοποιημένη, αυτοματοποιημένη και αξιόπιστη συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από μη επαγγελματίες υγείας, σε θύματα Αιφνίδιας Καρδιακής Ανακοπής εκτός Νοσοκομείου. Οι συσκευές αυτές σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, μπορούν όχι μόνο να αναγνωρίσουν με απόλυτη ακρίβεια τη θανατηφόρο αρρυθμία αλλά και να κατευθύνουν με φωνητικές προτροπές τους διασώστες στις κατάλληλες ενέργειες.Έτσι, μπορεί να γίνει η χρήση του μηχανήματος από άτομα χωρίς προηγούμενη ιατρική ή άλλη υγειονομική εκπαίδευση.Η Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απασχολούν την σημερινή κοινωνία. Ως Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή θεωρείται η ξαφνική απροσδόκητη απώλεια της αντλητικής ικανότητας της καρδίας, με αποτέλεσμα το θύμα να έχει απώλεια αναπνοής και αισθήσεων. Οι περισσότερες των περιπτώσεων Αιφνίδιας Καρδιακής Ανακοπής οφείλονται σε απινιδώσιμους ρυθμούς, δηλαδή η καρδία μπορεί να επαναλειτουργήσει φυσιολογικά μετά από έγκαιρη χορήγηση ηλεκτροσόκ (απινίδωση) με τη χρήση απινιδωτή, ενώ το υπόλοιπο των περιπτώσεων οφείλεται σε μη απινιδώσιμους ρυθμούς.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ