Άρχισε η τοποθέτηση ερμηνευτικών πινακίδων σε δέκα ιστορικά μνημεία της πόλης

0
478

Σε εξέλιξη το έργο «Αναβάθμιση της Πολιτιστικής Εμπειρίας στον Αστικό ιστό της Δράμας» που υλοποιεί ο Δήμος Δράμας


Με την τοποθέτηση δέκα ερμηνευτικών πινακίδων σε επιλεγμένα μνημεία της πόλης της Δράμας, άρχισε να γίνεται περισσότερο αντιληπτό το έργο «Αναβάθμιση της Πολιτιστικής Εμπειρίας στον Αστικό ιστό τής Δράμας» που υλοποιεί ο Δήμος Δράμας.
Ήδη έχουν τοποθετηθεί πινακίδες στα «Ολύμπια» στην οδό Βενιζέλου, στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, σε κάποια σημεία εκτέλεσης του έργου της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης και εμπρός από το κτήριο που σήμερα στεγάζει την Olympus Bank (πρώην Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας). Τα σημεία που έχουν επιλεγεί για την τοποθέτηση των πινακίδων είναι δέκα συνολικά, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου. Τα δέκα επιλεγμένα μνημεία στο ιστορικό κέντρο της Δράμας και ευρύτερα που παρουσιάζονται οι ιστορίες και οι πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής είναι: Καπναποθήκη και Αρχοντικό Αναστασιάδη, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Καπναποθήκη Πορτοκάλογλου, Εκπαιδευτήρια της Ορθόδοξου Κοινότητας Δράμας, Καπναποθήκη Πρωτόπαπα (πρώην Μιχαηλίδη), Θέατρο Ολύμπια, Καπναποθήκη Σπήρερ, Αρχοντικό Τζήμου (Ταξιαρχία), Αρχοντικό Φάις, Εθνική Τράπεζα.
«Πέραν των ερμηνευτικών πινακίδων στα δέκα αυτά σημεία θα υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη και ψηφιακή μορφή για τα συγκεκριμένα κτήρια, με στόχο την αναβάθμιση της πολιτιστικής εμπειρίας στον αστικό ιστό της πόλης, με στόχο την ανάδειξη της «Χρυσής εποχής» του καπνού» εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.
Στις ερμηνευτικές πινακίδες διακρίνονται πληροφορίες στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, για την ιστορία και την δομή των συγκεκριμένων μνημείων.
Το έργο της «Αναβάθμισης της Πολιτιστικής Εμπειρίας στον Αστικό ιστό της Δράμας» περιλαμβάνει: Χωροθέτηση, παραγωγή και τοποθέτηση δέκα ερμηνευτικών πινακίδων σε επιλεγμένα μνημεία / επιλεγμένες θέσεις κατόπιν διαβούλευσης με αρμόδιους φορείς και σχετικής έρευνας που θα γίνει για τα συγκεκριμένα μνημεία. Χωροθέτηση και τοποθέτηση σαράντα πινακίδων κατεύθυνσης. Σύνταξη Ερμηνευτικών κειμένων στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, σχεδίαση και παραγωγή του ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book) «Άρωμα Ταμπάκου». Συγγραφή σε ψηφιακή και έντυπη μορφή, εκπαιδευτικού υλικού (βιωματικές ασκήσεις, κλπ) για τα δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια των δέκα «τοπικών πολιτιστικών συνοδών». Σύνταξη σε ψηφιακή και έντυπη μορφή, εκπαιδευτικού οδηγού των εργαστηρίων δέκα «τοπικών πολιτιστικών συνοδών». Διεξαγωγή δύο εκπαιδευτικών εργαστηρίων για δασκάλους σχολείων. Σύνταξη, δημιουργία και παραγωγή 100 εκπαιδευτικών εγχειριδίων δασκάλων σχολείων. Διενέργεια δέκα σχολικών «πολιτιστικών περιπάτων». Σύνταξη δη-μιουργία και παραγωγή τετρακοσίων εντύπων προβολής – προώθησης για το ευρύ κοινό στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Διενέργεια δέκα «πολιτιστικών περίπατων» για το ευρύ κοινό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ