Άρχισε να στήνεται η Ονειρούπολη

Ο Δημοτικός Κήπος της Δράμας μεταμορφώνεται και φορά τα γιορτινά του

0
5516

Άρχισε η διαδικασία της προετοιμασίας για την τοποθέτηση των ξύλινων οικίσκων και του γιορτινού διάκοσμου της Ονειρούπολης στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Την Τετάρτη αλλά και χθες Πέμπτη άρχισαν να μεταφέρονται από το προσωπικό του Δήμου Δράμας υλικά και βάσεις τα οποία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για το στήσιμο του φετινού Χριστουγεννιάτικου σκηνικού.

Ο Δημοτικός Κήπος άρχισε σιγά – σιγά να παίρνει γιορτινή διάταξη, για να φιλοξενήσει την μεγαλύτερη Χριστου­γεννιάτικη γιορτή της χώρας. Το διάστημα που απομένει δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς η έναρξη της Ονειρούπο­λης θα γίνει σε περίπου ένα μήνα από σήμερα και συγκεκριμένα στις 4 Δεκεμβρίου για να διαρ­κέσει άλλο τόσο.

Οι κινήσεις άλλωστε για την εντατικότερη προβολή της εκδήλωσης αρχίζουν μεθαύριο Κυ­ριακή 4 Νοεμβρίου 2018, στις 11:00, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσ­σαλονίκης, όπου σε ξεχωριστό happening, νεράϊδες, ξωτικά, τάραν­δοι, Αγιοβασιλίνες και οι γνωστές φιγούρες της Ονειρούπολης θα μεταφέρουν γεύση απο το γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης Χριστου­γεννιάτικης εκδήλωσης στους κατοίκους της συ­μπρωτεύουσας.

Η έναρξη της Ονειρού­πολης φέτος θα γίνει, όπως έχει καθιερωθεί άλλωστε, παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρ­βάρας, πολιούχου της Δράμας (που γιορτάζεται στις 4 Δεκεμβρίου) και θα συνεχιστεί μέχρι τις 7 ή 8 Ιανουαρίου.

Δεκαπέντε χρόνια με­τά, το μεγάλο χωριό του Αη Βασίλη συνεχίζει να είναι σημείο αναφοράς σε ολόκληρη την Ελλάδα την περίοδο των γιορ­τών. Υπενθυμίζεται ότι η Ονειρούπολη άρχισε την λειτουργία της τον Δεκέμ­βριο του 2003. Για την οργάνωση αλλά και την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης επιλαμβάνε­ται ο Δήμος Δράμας αλλά σημαντικό μερίδιο στην επιτυχημένη λειτουργία της έχουν οι δεκάδες εθελοντές κάθε ηλικίας.

Πέρα από την συμμε­τοχή σε αμέτρητες γιορτι­νές δράσεις που γίνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της Ονειρούπολης οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν αλλά και να δημιουργήσουν οι ίδιοι γιορτινά γλυκά και εδέ­σματα και να συμμετέ­χουν οι ίδιοι στο μεγάλο χωριό του Αη Βασίλη ξε­φεύγοντας από τον ρόλο του απλού επισκέπτη.

Βέβαια στην Ονειρού­πολη μπορεί κανείς να αγοράσει γιορτινές δημι­ουργίες και ενθύμια από την μεγάλη γιορτή, αλλά και να διασκεδάσει με την ψυχή του με πρωτότυπα παιχνίδια και συνεχείς εκπλήξεις.

Αμέτρητες δωρεάν δράσεις, που απευθύνο­νται στα παιδιά αλλά και σε μεγαλύτερα παιδιά, προδιαθέτουν ευχάριστα και κυρίως γιορτινά τον επισκέπτη. Το σπιτάκι του Αη Βασίλη, το σπι­τάκι των Ξωτικών, το Δάσος των Ευχών, το σπιτάκι της ζωγραφικής προσώπου δημιουρ­γούν γλυκά και αξέχα­στα συναισθήματα αλλά και εμπειρίες που δεν ξεχνιούνται ποτέ, όπως άλλωστε και τα γλυκίσμα­τα που παρασκευάζονται και βέβαια καταναλώνο­νται από τους ίδιους τους επισκέπτες στο εργα­στήριο ζαχαροπλαστικής του Αγιοβασιλιάτικου χωριού.

Στην πραγματικότητα η Ονειρούπολη είναι μια ατέλειωτη γιορτινή διαδρομή με ένα παιδι­κό γιορτινό τρενάκι και σταθμούς στην χώρα της μουσικής, της ζα­χαροπλαστικής, των παραμυθιών, της φαντα­σίας και των γιορτινών εκπλήξεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ