Άρχισε τη Δευτέρα η απομάκρυνση των κατασκευών της Ονειρούπολης

0
1652

Προβληματισμός για το πότε θα αποκατασταθεί ο Δημοτικός Κήπος

Άρχισε από την Δευτέρα με την χρήση γερανοφόρων οχημάτων και μεγάλων φορτηγών η μεταφορά των κατασκευών της Ονειρούπολης, τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της πρότασης χορηγίας για την δωρεάν απομάκρυνσή τους από ιδιώτη για την οποία το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΚΠΟΤΑ έλαβε θετική απόφαση.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης λήφθηκε στις 31 Ιανουαρίου και η έγκριση της πρότασης που κατατέθηκε με την μορφή χορηγίας αφορούσε την ίδια επιχείρηση, με την οποία προηγήθηκε σύμβαση για την μεταφορά των κατασκευών στον Δημοτικό Κήπο, πριν την έναρξη της πρόσφατης διοργάνωσης.
Ερωτήματα για την πρόταση της δωρεάν μεταφοράς των κατασκευών της Ονειρούπολης από τον Δημοτικό Κήπο τέθηκαν και στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας δεδομένου ότι ο προσφερόμενος επιχειρηματίας είναι ο ίδιος που ανέλαβε και την μεταφορά τους πριν από δυο περίπου μήνες για εγκατάσταση στον Δημοτικό Κήπο. Ο επικεφαλής της παράταξης Project Δράμα 2020 κ. Αλέξανδρος Tσιαμπούσης έθεσε εκ νέου προβληματισμούς για το αν θα έπρεπε η απομάκρυνση των κατασκευών, να έχει περιληφθεί σε μια ενιαία συμφωνία αφού επρόκειτο για τον ίδιο ιδιώτη που τις μετέφερε στον Δημοτικό Κήπο. Έθεσε επίσης τον προβληματισμό ότι υπάρχει περίπτωση το αίτημα χορηγίας για δωρεάν απομάκρυνση των κατασκευών να κατατέθηκε μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε στην τοπική κοινή γνώμη καθώς αποκαλύφθηκε ότι δεν υπήρξε καμία εξαρχής συμφωνία για την απομάκρυνση των κατασκευών όπως γινόταν τις προηγούμενες φορές.
Εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τις δεσμευτικές προθεσμίες που έθεσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης. Δεν τηρήθηκαν δηλαδή οι προθεσμίες που όρισε το όργανο, όταν εγκρίθηκε η εγκατάσταση των ξύλινων κατασκευών της Ονειρούπολης. Σε εκείνη την απόφαση υπήρξε ο όρος ότι με το πέρας της εκδήλωσης και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020 θα έπρεπε να απομακρυνθούν οι πάσης φύσεως κατασκευές και εγκαταστάσεις και να υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση του χώρου από τυχόν προκληθείσες φθορές. Αυτά που περιγράφονται στην εν λόγω έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα μπορούσαν να είχαν τηρηθεί, εάν είχε συναφθεί έγκαιρα σύμβαση απομάκρυνσης των κατασκευών και άρχιζαν εντός προθεσμιών οι εργασίες απεγκατάστασης και μεταφοράς, κάτι το οποίο όμως τελικά φαίνεται ότι δεν έγινε.
Τα παραπάνω βέβαια ανάγονται στην σφαίρα της ορθολογικής ή μη διαχείρισης της διοργάνωσης κατά την περίοδο που πέρασε. Ωστόσο υπάρχει και μια άλλη διάσταση. Αυτή της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δημοτικός Κήπος ο οποίος μετά την φετινή Ονειρούπολη είναι περίπου κατεστραμμένος καθώς οι παρεμβάσεις που έγιναν στους διαδρόμους μεταξύ των οικίσκων ήταν μεγαλύτερης έντασης και μάλλον ασυνήθιστης έκτασης σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις. Ελπίδα όλων είναι ο Δημοτικός Κήπος να επανέλθει σύντομα σε μία κατάσταση τουλάχιστον ανεκτή για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της πόλης καθώς πέραν των άλλων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι από τα πρώτα σημεία που συναντούν όσοι την επισκέπτονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!